112 total views

Se pare că fostul edil al Râmnicului numără la fel de prost ca pe timpul mandatului… are tendinţa să dubleze orice… cifră. La lanasarea din 5 mai, organizată la Sala Polivalentă, Mircia Gutău şi-a numărat cei 1.200 de susţinătorii după metoda Anastase… i-a dublat tot numărându-i… aşa a ajuns la 3.200.

g4Fotografiile postate pe facebook au fost alese cu chiu cu vai doar din zonele ceva mai populate cu simpatizanţi ale căror feţe trădau un „extaz” vecin cu sinuciderea. Oricât de bun ar fi fost fotograful tot n-ar fi putut să multiplice simpatizanţii astfel încât să umple toată sala, aşa se face că jumătate a rămas goală, plus câteva rânduri din aşa zisa jumătate plină.

Feţele celor prezenţi dezvăluie sictirul, oboseala şi dezamăgirea că sunt părtaşii unui circ de prost gust. Dacă aşa arată un simpatizant încântat că-şi lansează candidatul preferat la Primăria Râmnicului ne întrebăm cum arată un cetăţean care-l vrea cât mai departe de instituţia cu pricina. Cu acul în venă, cu streangul de gât sau cu pistolul la tâmplă?

g3Cetăţenii din Ostroveni sat, ceva mai inventivi, şi-au trimis doar pancarta. Au considerat că bucata de carton este un „cec în alb” chiar mai bun decât prezenţa lor la marele eveniment… plus că pe afiş era faţa fostului edil… altele erau neavenite.

Trecând la echipa candidatului PER… dezamăgirea săpase grimase triste pe feţele lor precum timpul, apa şi vântul în marele canion american. Toţi candidaţii, cu excepţia lui Eusebiu Veţeleanu care părea pocnit de un optimism paranormal, se chinuiau să zâmbească forţat în faţa unor oameni obosiţi şi extrem de nefericiţi aduşi în sală să strige la comanda unui dirijor plătit… „Gutău, primar!”.

Cât despre candidatul Mircia Gutău…imaginile sunt la fel de elocvente. Faţa fostului edil dezvăluie o dezamăgire cruntă. Faţa lui Gutău strigă prin toţi porii că nu se vrea acolo, că mascarada lansării candidaturii într-un stil megaloman s-a transformat într-o înfrângere, nu într-o aşa zisă victorie anunţată în avans.

Gutău s-a simţit ca o „rezervă” la propria-i lansare deşi în discursul său spunea că a fost întotdeauna învingător şi că în această campanie va refuza să se bată cu rezervele… cu Romeo Rădulescu. Ce te faci însă când chiar în ziua în care te lansezi în cursa pentru Primărie conştientizezi că ai ajuns propria-ţi „rezervă”, că nu mai eşti un „cec în alb”, o întrebare la care doar Mircia Gutău cunoaşte răspunsul.

g1

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.