2,395 total views

….că ne place sau nu, așa au fost negocierile politice pentru a exista o alianță PNL/PSD. Mai mult, liderul PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, de data asta a venit cu un nume care nu a mai fost până acum pe listele de la europarlamentare, parlamentare sau locale și asta spune multe. Poate șeful politicienilor roșii vâlceni a înțeles că trebuie să umble la „rebrenduire”, că altfel „îi scad vânzările”.

Știe toată țara că miza alianței PNL/PSD a fost împărţirea prefecţilor. Regula de bază a fost una simplă: județele cu preşedinți de CJ liberali să primească și prefect PNL, iar cele conduse de PSD să aibă prefecți social-democrați. De la înțelegere și până în momentul de față, au existat câteva excepții pe care liderii celor două mari formațiuni politice le-au încălcat prin negocieri speciale, negocieri care le vor satisface lor, liderilor, răzbunările personale. Ciolacu pe Dragnea și Cîțu pe Orban!

Cine controlează prefectul, la Vâlcea? O miză mare se joacă zilele acestea!

Se pare că președintele PNL Vâlcea, Buican Cristian, a găsit un motiv să-l atace pe fostul premier Florin Cîțu, președintele PNL. Deși nu a reușit să câștige județul are pretenții la funcția de prefect, ceea ce nu este justificat. Jocurile se fac la centru și Vâlcea nu este o prioritate pentru liberali, asta și pentru că la alegerile interne Organizația Județeană nu a luat o poziție clară, jucând în ambele tabere. Acum, nimeni nu se bagă pentru Vâlcea pentru că nu e de încredere…

PNL nu are niciun drept să pretindă Prefectura în Vâlcea…

Este știut că nu avem înțelegeri de nici un fel nici cu PSD, nici cu PNL sau altă formațiune politică, dar să dăm Cezarului ce este al Cezarului, fie că ne convine sau nu. Noi susținem oameni, nu partide! Dacă populația Vâlcii a votat PSD și regula de bază a alianței a fost PSD sau PNL pe linie (prefect și CJ), nu este corect să blochezi un județ de dragul blocării. Cristian Buican trebuie să înțeleagă că a pierdut pentru jocul politic pe care l-a făcut și să accepte ca PSD să-și ia funcția de prefect, să aibă pârghiile pe care le merită, în urma alianței.

Oricum, vă veți confrunta din nou la alegerile din 2024! Dacă fac treabă, e bine pentru județ. Dacă nu, se vor înneca în propria neputință și în 2024 vor pierde! Una peste alta, în Vâlcea PSD e acum la butoane! Să-i lăsăm să-și joace cartea! E din nou momentul lor! Voi ați vrut alianță, nu populația care a ales în septembrie 2020!

Să înțeleagă toată lumea, strategia a fost gândită în primul rând pentru o conviețuire administrativă la nivel de județe, adică prefectul liberal să nu pună beţe-n roate preşedintelui de CJ social-democrat, în condiţiile în care prefectul poate contesta în instanţă orice act al Consiliului Judeţean și nu numai. Dacă prefectul şi preşedintele CJ sunt din acelaşi partid, iubire eternă și administrație pe măsură.

Împărțirea posturilor de prefect a fost așa: PSD 20, PNL 17 şi UDMR 4

PSD va avea prefecţi în judeţele:Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi Bucureşti. PNL va avea prefecţi în judeţele: Alba, Argeş, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman şi Vaslui. UDMR va numi prefecţii în judeţele Covasna, Harghita, Sălaj şi Arad. La final vom vedea dacă împărțirea va rămâne la fel!

Miercuri 12 ianuarie 2022, Guvernul a decis numirea de noi prefecţi în alte 5 județe, fiind numiți 5 prefecţi şi 15 subprefecţi, asta după ce în ședința de miercuri 5 ianuarie au fost demiși prefecții din Bacău, Dolj, Iași și Ilfov și au fost numiți 5 prefecți și 9 subprefecți, ședință care a dat și noul subprefect de Vâlcea – Călin Florentina.

5 prefecți – Mica Oprea – Bistriţa-Năsăud, Claudiu-Sorin Gavril – Galaţi, Rudolf Stauder – Maramureş, Virgiliu-Daniel Nanu – Prahova şi Daniel Garincha Onofrei – Vaslui. 15 subprefecţi: Alba – Corneliu Mureşan; Argeş – Bogdan Ionuţ Minciunescu; Bistriţa-Năsăud – Ioan Zăgrean; Buzău – Constantin Cristea, Mihail-Gabriel Ilie; Călăraşi – Virgiliu Diaconu, Marius-Eugen Ilie; Constanţa – Marilena Dragnea, Ali Şenol; Galaţi – Veronica Macri; Mureş – Nicolae Florin Pălăşan; Sibiu – Gheorghe Sebastian, Daniel Moşin; Timiş – Sorin Gabriel Ionescu; Diana-Anca Artene – municipiul Bucureşti.

Guvernul a mai adoptat în şedinţa de miercuri o hotărâre în baza căreia au fost eliberaţi din funcţie 2 prefecţi şi 10 subprefecţi.

De la negocierile politice și până acum, din cei 42 de prefecţi au fost numiţi doar 17. Restul până la 42, cum ar fi 14 de la PNL și 3 de la UDMR să rămână pe funcții, iar restul de 16 prefecți să fie numiți în ședințele viitoare, adică 13 PSD, 1 UDMR și 2 PNL.

Concluzia?

PNL bagă bani să împiedice ceva, PSD să clădească altceva! Când nu poți aduce un plus candidatului tău, trebuie să scazi numărul de votanți ai contracandidatului. Dacă ești bun! De ce? Pentru că banii vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.