280 total views

…personal asta am constatat atunci când m-am hotărât să fac o vizită în interiorul sălii de sport care aparține comunității, dar care sub ochii unei administrații „competente”, în doar 15 ani de la darea în folosință, s-a degradat.

Este de-a dreptul rușinos, mai ales când la conducere este o femeie care se presupune că are spirit de gospodină și nu poate admite să-și lase „casa” să se degradeze, să vezi cum ignoranța își face simțită prezența prin locuri care nu cu mult timp în urmă făceau cinste urbei. Vorbim depsre „Sala de Sport Sutești” construită cu fonduri guvernamentale, o clădire emblemă a comunității care într-un timp relativ scurt s-a transformat într-o ruină.

 

Copiii din Sutești au repetat pentru serbare în sala de sport…rece ca gheața!!!

În drumul prin județ „Sala Sporturilor Sutești” mi-a atras atenția și m-a făcut să trag pe dreapta a o studia îndeaproape. Mai mult copiii care nerăbdători și înfrigurați așteptau să se deschidă locația, m-au făcut să mă hotărăsc să mă opresc. Și bine am făcut. Cu această ocazie am putut să observ niște adulți care au decis că micuții trebuie să facă repetiție, pentru serbarea de astăzi, într-o clădire rece și neprimitoare din toate punctele de vedere.

De la început aducem în atenție faptul că dacă unul din copii ar fi dorit să se ducă la toaletă nu avea unde. Grupurile sanitare sunt infecte și fără nici cea mai minimă dotare cu produse de igienă – prosop, hârtie igienică, săpun – iar temperatura scăzută le-ar fi intrat în oase, dacă micuții se dezbrăcau să-și facă nevoile. Cu toate astea, nimănui nu i-a păsat că acești copii nu au condiții minime (căldură, apă și săpun) de a sta în sala de sport, fie și pentru o repetiței de serbare.

Astăzi, evident, potrivit spuselor profesorului care-i însoțea pe micuți, și care cu o dezamăgire în glas a spus „păi de, primăria trebuia să se ocupe…da ce să facem…ne descurcăm cum putem…”, are loc serbarea de sfârșit de an, un eveniment la care vor participa părinții copiilor, prietenii părinților, cetățeni din comunitate, poate, și nimeni nu va putea folosi grupurile sanitare, dacă ar avea nevoie.

Pentru că doamna primar a fost informată în secunda doi că cineva „i-a violat” instituția, a juns într-un suflet să vadă și cine. Și nu are rost să explicăm atitudinea domniei sale care, deranjată maxim că am pătruns în interiorul sălii de sport fără a cere voie, a considerat că am dat dovadă de o atiudine necorespunzătoare. Ne cerem scuze, doamna primar, dar n-am știut că dacă o instituție a comunității, că asta este sala de sport pentru că este în administratrea consiliului local, care este deschisă nu poate fi vizitată decât cu acordul primarului. Este ca și cum ați fi spus că în Primărie se intră doar cine se are acceptul primarului…

„Tineretul trebuie să practice un sport pentru a fi puternic. Aici avem toate condiţiile necesare atât pe timp de vară, prin baza sportivă, dar şi pe timp de iarnă, deoarece avem o sală de sport modernă, cu toate utilităţile necesare desfăşurării în condiţii optime a oricărui tip de sport. Tinerii au unde să se mişte, mai trebuie să şi vrea. Avem sala de sport finalizată încă din anul 2004, a fost chiar prima sală de sport construită în mediul rural, printr-un proiect realizat pe timpul lui Adrian Năstase, care cuprindea 400 de săli de sport.”, declara primarul comunei Suteşti, la vremea respectivă, Ion Stănescu, pentru o publicație locală.

Așadar, sala de sport modernă care este o ruină, de ce a ajuns să se degradeze astfel, nu știm, însă, știm sigur că primarul comunei, Carmen Lixandru, este acel primar care refuză să pună documente la dispoziție consilierilor și care nu participă la ședințele de CL, demonstrând „implicarea” în administrația locală pentru și în interesul cetățeanului care i-a dat votul. AICI detalii.

ADMINISTRAȚIE PSD, PRIMAR TÂNĂR CARE SE PRESUPUNE CĂ ARE VIZIUNE, CĂ ARE FORȚĂ DE MUNCĂ PENTRU BINELE CETĂȚENILOR, CĂ ȘI-A DORIT FUNCȚIA DE PRIMAR SĂ FACĂ CEVA PENTRU COMUNITATE…SE PARE CĂ NU! INTERESELE, VIZIBIL, SUNT ALTELE!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.