1,124 total views

Prin ordinul prefectului Sebastian Fârtat, la nivelul Instituției Prefectului –Județul Vâlcea, a fost constituit un grup de lucru pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG nr.133/2020, prin care Guvernul României oferă sprijin elevilor din familiile defavorizate ca să achiziționeze rechizite și haine pentru școală.

Din acest grup de lucru fac parte reprezentanții Instituției Prefectului, ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și cei ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, care vor supraveghea derularea în bune condiții a Schemei Naționale de Sprijin pentru Elevii cei mai Defavorizați (S.N.S.E.D.), aprobată prin OUG nr. 133/2020.

Potrivit acestui act normativ, elevii care se află în întreținerea familiilor al căror venit lunar mediu pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (respectiv cel mult 1.115 lei, anul acesta) vor primi din partea Guvernului tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru a își cumpăra materiale școlare necesare frecventării școlii.

Tichetele sunt pe suport electronic, vor fi alimentate la începutul anului școlar și vor avea o valabilitate de un an de la data emiterii. Banii necesari pentru aceste tichete sociale sunt alocați de Ministerul Fondurilor Europene în cadrul Programului Operațional POAD, distribuirea tichetelor către autoritățile administrației publice locale de pe raza teritorială unde își au domiciliul elevii beneficiari urmând să fie realizată prin intermediul Instituției Prefectului.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.