…fiind o acțiune care va trăi veșnic în memoria oamenilor. Și uite așa, un grup de 7 fotografi a fost invitat la Ocnele Mari pentru o sesiune de imortalizare a obiectivelor locale de interes turistic.
Artiștii fotografi – Mihaela Enescu din Ploiești, Sorin Moise din Petroșani, George Onete din București și Adrian Bâlă, Eduard Enea, Sorin Mateescu și Sorin Roșu din Râmnicu Vâlcea – s-au întâlnit și au lucrat timp de mai multe zile în orașul stațiune Ocnele Mari. Aceștia au fotografiat ștranduri, pensiuni, locuri istorice și atracții naturale, biserici, instituții publice și nu numai. Pe lângă faptul că totul a fost posibil prin Centrul de informare turistică Ocnele Mari, în colaborare cu Centrul de informare turistică Vâlcea, fondul de imagine creat în urma acestei acțiuni a intrat în patrimoniul Primăriei Ocnele Mari, cu drept de folosință îndelungată în materialele de promovare a stațiunii.
Mai mult, ei s-au putut bucura în timpul acestei aventuri artistice de ospitalitatea pensiunilor La Mircică, Casa Maia, Casa Maria, Pensiunea Sergentul și Casa Trușcă. Mulțumirile organizatorilor s-au îndreptat la final și către cei care au asigurat sesiunea de fotografiere cu elemente de recuzită – vestimentație și obiecte – (Muzeul Nicolae Bălcescu-costum de epocă, Ilinca Alexandru-costum dacic, Cristina Niculescu-ii și Mihai Bâscu-ceramică). Darurile de despărțire au fost oferite de preotul Bogdan Brădeanu. De întreaga organizare s-au ocupat Mădălina Zăicanu și Alina Orbu de la Centrul de informare turistică Ocnele Mari și Monica Gheorghiu de la Centrul de informare turistică Vâlcea.
„Am fost foarte bucuros să-i pot întâlni personal pe artiști pentru a le mulțumi pentru efortul lor și pentru a le oferi câteva daruri simbolice, care să le amintească de zilele petrecute la Ocnele Mari”, a scris edilul pe contul său.