Loading

În așteptarea banilor europeni, Consiliul Județean Vâlcea continuă investițiile în sistemul medical vâlcean și astăzi dotează Maternitatea cu aparatură nouă pentru bebeluși.

În octombrie 2020 spuneam că încep lucrări de reabilitare și modernizare la Maternitate. Tot atunci, s-a dat și ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a ambulatoriului Secției Oncologie, situat la parterul Maternității din Râmnicu Vâlcea. Lucrările s-au realizat cu fonduri din bugetul propriu al județului. La vremea respectivă, președintele CJ Vâlcea, Rădulescu Constantin, spunea că „nu mai putem aștepta să se deschidă axele de finanțare pe fonduri europene, avem proiectul pregătit în acest sens, dar intervenim și facem aceste lucrări punctuale pentru că vreau, și mă voi ține de cuvânt, să avem, până în anul 2024, cele mai moderne spitale din regiune”

În ianuarie 2022, tot la Maternitate, în așteptarea banilor europeni, investițiile continuau, intervenindu-se tot cu bani de la bugetul județului. „Până când vom reuși să accesăm fonduri europene pentru modernizarea în totalitate a clădirii Maternității, cu resursele financiare limitate de care dispunem, ne-am propus să mai facem câteva investiții la secția de Neonatologie”, menționa edilul.

Astăzi, suntem informați că bebelușii vâlceni primesc aparatură nouă, la Secția Neonatologie de la Maternitate! În acest sens, edilul a semnat un nou contract de peste 250.000 lei pentru dotarea cu echipamente medicale a secției. Prin acest proiect se dorește îmbunătățirea programului de screening, cu ajutorul aparaturii medicale și vor fi achiziționate: 2 mixere de aer-oxigen (1 pentru sala de nașteri și 1 pentru sala de operații cezariene); 2 monitoare semne vitale; 1 ventilator de transport cu FiO2 reglabil 21-100%; 1 incubator de transport.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.