123 total views

Un nou proiect depus de primarul comunei Lungeşti, Costea Tiberiu, aşteaptă semnarea cererii de finanţare. De această dată este vorba de “Programul de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate”. Acest proiect are finanţare nerambursabilă din Fondul pentru mediu deoarece vizează împădurirea terenurilor agricole degradate.

 

“Am depus un proiect pentru îmbunătăţirea calităţii mediului, prin împădurirea terenurilor agricole supuse degradării şi eroziunii, prin Agenţia Fondului de Mediu, în valoare de 1.427.908 lei ( 14 miliarde lei vechi), urmând, ca până la finele lunii aprilie, să se semneze cererea de finanţare. Prin acest proiect, urmează a fi împădurite o suprafaţă de aprox. 28-30 ha. Se vor efectua lucrări de drenare şi stabilizarea solului, forare de puţuri pentru susţinerea prin irigare a plantaţiilor, garduri de împrejmuire pentru protecţia puieţilor – speciile plantate fiind autohtone, specifice zonei ( salcîm, ştejar, frasin). Perioada de implementare a proiectului este 2015-2019”, confirmă edilul Lungeştiului, Costea Tiberiu.

 

Distribuie

Un comentariu

  1. Buna ziua
    Tot respectul pentru ce face ,dar impadurirea in aceasta zona se cam face natural.
    Vin cu rugamintea ca domnul primar sa se aplece cu mai multa abnegatie asupra celor doua lucrari care lipsesc in comuna -alimentarea cu apa si canalizarea lucrari care vin si ele sa protejeze mediul inconjurator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.