4,535 total views

…Cornel Brișcaru, președintele Sindicatului Mureș din „Apele Române” (SMAR), spune că 2022 a început cu stângul, nu înainte de a critica faptul că Laszlo Barabaș, director ANAR, și Silviu Boțone, șeful Inspecției Apelor din ANAR, se plimbă prin excursii pe mulți bani publici, cu gașca în Ungaria, acasă.

Acum, face public faptul că salariile angajaților din „Apele Române” sunt în continuare blocate și ilegal stabilite în ultimii 5 ani, la un nivel mult mai mic decât cel prevăzut de lege, acestea fiind în acest moment cele mai mici din sistemul bugetar din România. Sporurile nu au fost acordate angajaților de 5 ani, iar accesul la gradele profesionale ale salariaților sunt în continuare ilegal blocate, de 2 ani. Continuă numirile politice în funcțiile de conducere din Ape, locul specialiștilor fiind luat de politruci inclusiv la nivelul conducerii ANAR. Există un deficit major de personal în funcții și locuri de muncă extrem de importante, cu rol în asigurarea populației împotriva inundațiilor. Nu există politici pe termen mediu și lung în domeniul Gospodăririi Apelor, activitatea esențială a instituției fiind în acest fel pusă în pericol pentru viitor. La nivelul conducerii actuale a Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR) se încurajează și se protejează furtul resurselor naturale ale României, prin împiedicarea structurilor cu rol de control din instituție de a-și exercita atribuțiile în teritoriu.

Brișcaru își întreabă colegii, din „Apele Române”, ce cred ei că trebuie făcut ca toate acestea și multe altele, rele, să înceteze? Nu știm ce îi vor răspunde colegii sau dacă îi vor răspunde, dar știm ce au comentat unii care, chiar dacă sunt avizați sau nu, îi îndeamnă pe angajați să facă grevă. Așadar, după publicarea informațiilor, nemulțumiții au „ieșit” la comentarii îndemnând angajații din ABA-uri și SGA-uri să îi forțeze pe conducători să aplice legea, să-și ceară drepturile cuvenite, să iasă în stradă să protesteze, cum au făcut sanitarii și apărarea, altfel nu vor fi băgați în seamă.

„Grevă”, „discuții+negocieri, fără rezultat=grevă”, „grevă generată în toată țara, nu doar un ABA sau un SGA, că altfel dacă sunt puțini nu ies la grevă de frică”, „mafioții de la ANAR scoși din sediu forțat și aruncați în stradă”, „grevă cum se face și în alte structuri de stat, fără pardon, structuri cu o salarizare mult peste cea din domeniul gospodăririi apelor”, „în primul rând să se renunțe la ideile că dacă ești șef nu ești la mă-ta acasă ești la stat. Și să nu se mai plătească după studii salariile, ci după criterii de performanță, dacă vrei să ai o instituție care să fie profitabilă”, „aveți justificată, omenească dreptate, sunteți o forță unită în sindicate, însă legea permite din păcate, la sărăntoci salarii blocate, la conducători maximizate”…

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.