1,119 total views

…nr. 195 din 16 martie 2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, unde la art 56 se menționează: „pe perioada stării de urgență, termenele legale stabilite pentru soluționarea solicitărilor formulate în exercitarea liberului acces la informații de interes public, precum și a petițiilor se dublează”, pentru a nu da curs unei simple solicitări în baza Legii 544/2001.

ERVIN MOLNAR DIRECTOR ANAR

Pentru 3 rânduri și 10 copii, conducerea ANAR îmi transmite că pot aștepta 20 de zile sau 60 de zile, depinde cum au gândit mințile luminate din interior și care știu sigur că instituția lor nu este implicată în starea de urgență, nefiind centru medical, primărie, prefectura, DSP, INS, armată, jandarmerie, poliție, Guvernul României, minister ori alte structuri, să nu-și mai fadă capul de treabă, dând pe brânci cu munca.

Le transmitem public celor din ANAR că dacă am cerut oficial informații pentru a nu da pe surse ce cunoaștem, asta nu înseamnă să se prevaleze de un DECRET care nu le afectează în nici cel mai mic mod munca și să transmită publicației informațiile solicitate după 20-60 zile. Domnilor, subiectele sunt de real interes pentru cititori și fac referire la problemele actuale cu care se confruntă instituția pe care o conduceți. Așadar, dorim să scriem cât e fierul cald, cum se spune, și nu „la Paștele cailor”.

Dacă aveți timp să vă ocupați ca politic să vă puneți oameni în funcțiile de conducere la ABA-uri și SGA-uri ori să constituiți comisii pentru licitații, cu siguranță aveți timp să ne remiteți și nouă cele 3 rânduri și cele 10 copii. În plus, fiecare instituție are un angajat anume care doar de astfel de solicitări se ocupă. În speranța că am lămurit problema, vom aștepta 10 zile pentru a primi un răspuns și nu 20 sau 60. Aviz ABA Olt, ABADL

La general vorbind, degeaba se schimbă conducerea unei instituții dacă este condusă tot de cei din spate care ocupă fotoliile tuturor partidelor. La ANAR cât timp Relu Adam, eminența cenușie, nu își va lua vacanță pe viață de la această instituție, lucrurile nu vor merge bine, iar Molnar are toate șansele să ajungă un nou Victor Sandu.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.