198 total views

În urmă cu câteva zile, Primăria Ocnele Mari a primit din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) solicitarea de a răspunde urgent dacă Mihai Pătru “a făcut/face parte din categoria persoanelor prevăzute la art. (1) din Legea 176/2010 (privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice – n.r.) precum şi funcţiile deţinute şi perioada”.

ocne 1De asemenea, administraţiei locale i-au fost solicitate şi copii certificate ale declaraţiilor de avere şi de interese despuse de către acesta pentru perioada în care avea obligaţia legală de depunere. Articolul 1 din legea amintită prevede la alineatul 31 că dispoziţiile ei se aplică şi “persoanelor cu funcţii de conducere şi de control, precum şi funcţionarii publici, inclusiv cei cu statut special, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul tuturor autorităţilor publice centrale ori locale sau, după caz, în cadrul tuturor instituţiilor publice”. Asta conduce la concluzia că Mihai Pătru este în atenţia inspectorilor de integritate, prevederile legale invocate în solicitare aplicându-i-se în mod clar.

Şi-a distrus credibilitatea şi cariera cu mâna cu care a completat declaraţiile

Am consultat şi declaraţiile de avere postate de Mihai Pătru pe site-ul instituţiei din anii 2014, 2015 şi 2016. Felul diferit în care este menţionat terenul pe care îşi ridică somptuoasa construcţie din centrul localităţii ne-a făcut în sfârşit să înţelegem de ce s-a oprit brusc contrucţia după articolul nostru din luna februarie. În declaraţia din 2014, suprafaţa de 255 mp apare ca fiind situată pe strada R. V. Băbeanu nr. 19 din judeţul Vâlcea, nefiind precizată localitatea, ca fiind moştenită în 2008 de Drăghici Florinela Elena. În 2015, apare la aceeaşi adresă, cumpărată de Mihai Pătru în 2014 (?!?), ca în 2016 să apară cumpărată tot de el şi tot în 2014 (?!?), dar cu adresa corectă, adică exact cea la care a început de curând construcţia, Strada Al. I. Cuza, Ocnele Mari, judeţul Vâlcea.

Din modul în care Mihai Pătru şi-a completat cu mânuţa lui declaraţia de avere, reiese clar că interesul inspectorilor de integritate este perfect întemeiat. Ba, e chiar evident că situaţia va ajunge şi în atenţia procurorilor DNA, dacă ne bazăm pe sutele deja de speţe similare. Comparaţia între datele completate în aceste documente oficiale relevă şi modul dubios în care Pătru a intrat în posesia terenului, dar şi motivele disperării sale de a ajunge primar. Probabil că unul foarte arzător l-ar reprezenta “ştergerea urmelor”, în termeni judiciari.
Dacă mai vreţi o dovadă în plus, aflaţi că nici automobilul proprietate personală Dacia Logan nu apare în declaraţia de avere a lui Pătru în 2015, deşi în 2014 şi 2016 este menţionat. Ciudat om, nu-i aşa?

Citeste tot articolul pe  saptamana.net

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.