381 total views

Jocul de poker Texas Holdem a fost descoperit în statul Texas, pe la mijlocul anilor 1930-1940, dar adevărata lui creştere a fost la începutul anilor 70 când s-au deschis cazinourile din Las Vegas. Au apărut noi forme sau derivate din poker-ul clasic, Omaha, Razz şi au început organizarea de turnee dedicate jucătorilor de poker. Odată cu apariţia calculatorului au apărut şi primele platforme online care au atras jucătorul în mediul virtual cu turnee freeroll atractive cu premii în bani reali.

http://youtu.be/sPIKrOiZbHM

Turnee Live

Pentru a fi considerat jucător profesionist nu este destul să joci ore şi zile întregi pe calculator ci trebuie să participi la turneele live. Astfel au luat fiinţă turneele World Series of Poker, cea mai mare serie de turnee din lume, proprietarul cazinoului Hoseshoe din Las Vegas, Benny Binion, fiind iniţiatorul. El a invitat cei mai buni şase jucători de poker care au votat pentru desemnarea jucătorului anului 1970, în persoana lui Johny Moss. Începând cu anul următor a fost introdus turneul de freeze-out şi în decursul anilor numărul participanţilor a crescut. În anul 2003 a apărut pentru prima dată, la mesele WSOP, jucătorul de poker din spaţiul virtual, în persoana lui Chris Bryan Moneymaker, unul dintre cei mai buni jucători din team-ul Pokerstars, care s-a înscris la un turneu satelit cu 39 de dolari urmând să câştige WSOP, încasând 2.5 milioane de dolari.

http://youtu.be/DR6AHzamALs

World Poker Tour

Aventura supremă pentru un jucător de poker profesionist este turneul WSOP, pentru care se pregăteşte tot anul. În momentul actual printre cei mai buni jucători îl putem aminti pe Phil Ivey, posesorul a opt brăţări de WSOP şi a unui titlu World Poker Tour, reuşind să adune premii totale în valoare de aproximativ 13 milioane de dolari. Prima brăţară a câştigat-o la vârsta de 23 de ani, când a reuşit să bată legenda pokerului, Amarillo Slim, la eventul pot-limit Omaha poker cu buy-in 5000$. Doar doi ani mai târziu, în 2002, a câştigat trei brăţări WSOP într-un an.

Phil Ivey este de asemenea considerat ca unul din cei mai buni jucători de cash games din lume. Fie online, fie offline, Phil Ivey este în mod sigur un jucător pe care ai prefera să nu-l întâlneşti la o masă de poker. Este denumit şi Tiger Woods-ul pokerului, dar în viaţa personală nu are acelaşi succes, divorţând de soţia sa după şapte ani de căsătorie.

Un as al jocului pe internet esteTom Dwan, născut în 1986 la New Jersey, recunoscut sub numele de Durrrr, care a început să joace poker de la vârsta de 17 ani, când a primit de la tatăl său cadou 50 de dolari.  S-a specializat în jocul de cash unde a reuşit să evolueze de la stake-urile mici şi medii spre cele mai mari stake-uri online, sfârşind la mese de No Limit cu blinduri de 500$/1,000$ (buy-inurile pentru aceste jocuri sunt de 100,000$).

Nu există probabil un nume mai mare în lumea pokerului decât Doyle Brunson. El este o legendă vie, care a reuşit să joace poker câştigător, cu succes de peste 50 de ani. De-a lungul carierei sale, Doyle Brunson a avut o influentă enormă asupra dezvoltării pokerului. El şi-a debutat cariera jucând în mod ilegal jocuri de poker pe Exchange Street dinTexas cu prietenul sau Dwayne Hamilton.

 

O dată atinși de microbul pokerului, s-au decis să călătorească în toată America, reuşind să câştige 10 brăţări WSOP, fiind întrecut doar de Phil Hellmuth, cu 11 brăţări. 1978 a fost anul în care Doyle Brunson a schimbat lumea pokerului când a publicat prima sa carte de poker Super System. Acesta a fost primul ghid serios despre jucatul pokerului câştigător şi de atunci, a devenit o lectură esenţială pentru oricine, de la jucătorul amator, care joacă acasă, până la profesioniştii high-stakes. Cartea sa Super System a fost supra numită “BibliaPokerului” de către comunitatea pokerului din întreaga lume şi se vinde în 14,000 exemplare/lună.

Jucătorii romani

La început de an 2015 avem şi veşti de la jucători români profesionişti care reuşesc să ajungă la mese  finale în diferite turnee online. Unul dintre cei mai buni jucători români de turnee, Ramon Demon Cserei (Ramon demon 77) a reuşit în această lună prima masă finală românească la Turbo Championship of Online Poker (TCOOP), ediţia 2015. În cadrul evenimentului, un NL Holdem Turbo cu intrare de $215 şi premii garantate ce au depăşit 500 de mii de dolari, Ramon a terminat pe locul 5 şi a încasat 32.189 de dolari. Ramon este probabil cel mai profitabil jucător român de turnee online, profitul acestuia învârtindu-se în jurul ameţitoarei sume de 1 milion de dolari.

Tot în această lună, un alt jucător român foarte bun de turnee, Narcisus 90, a reuşit să câştige turneul Sunday Kickoff, cu buy-in de 109 dolari, fiind recompensat cu 27.766 de dolari, turneu unde pe locul 3 s-a clasat un alt jucător din ţara noastră, cunoscut în mediul online, Vladislavius, castigator a 19.078 de dolari. Narcisus 90 avusese o evoluție foarte bună şi zilele trecute în cadrul turneului Saturday 6-max (30 mii de dolari garantat şi buy-in de 22 de dolari), acolo unde ratase masa finală, terminând pe locul 7 şi fiind nevoit să se mulţumească cu puţin peste 500 de dolari.

Anul este doar la început şi turneele sunt din ce în ce mai numeroase, nu văsfiiţi şi perfecţionaţi-va stilul de joc, fie acasă în faţa calculatorului, fie la turneele live, organizate, pentru că nu se ştie niciodată de unde apare norocul sau mâna de perechi de aşi care vă poate aduce şi rotunjirea câştigurilor. Baftă! (Bogdan Marinescu)

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.