358 total views

Primul Ministru, Victor Ponta, a anunţat săptămâna aceasta că Guvernul va concepe un program de burse pentru tinerii români cu rezultate deosebite în cercetare care se hotărăsc să rămână să studieze şi să lucreze în România. Programul ar putea purta numele lui Ionuţ Budişteanu.
Tânărul informatician român care a câştigat recent un premiu pentru cercetare în Statele Unite ale Americii, Ionuţ Budişteanu, a fost premiat în această sâptămână şi de Guvernul României. El a primit o diplomă de excelenţă din partea premierului şi un premiu din partea Ministerului Educaţiei.
„Am vrut să fac un lucru pe care cred că Guvernul României trebuia să-l facă mai demult, şi anume să recunosc meritele unui tânăr excepţional, Ionuţ Budişteanu […]. Aş vrea să îl felicit în numele Guvernului României pentru toate realizările lui din ultimul timp, să-i urez foarte mult succes în continuare”, a spus primul ministrul la întâlnirea la Palatul Victoria. Potrivit şefului Guvernului, tânărul vâlcean i-a confirmat faptul că, deşi are foarte multe oportunităţi şi oferte de a studia în străinătate, a hotărât să rămână în România.
Cu această ocazie, Victor Ponta a anunţat că Ionuţ Budişteanu i-a inspirat pe membrii guvernului să conceapă un program de burse pentru tinerii români care vor să se implice în cercetare şi au rezultate deosebite. „Cei doi miniştri, ministrul Educaţiei şi ministrul Cercetării, m-au informat astăzi că pot şi găsesc o soluţie pentru a avea un program special pentru tinerii români care se hotărăsc să rămână să studieze în România şi să creeze aici, în viitor”, a declarat premierul.
Programul, care s-ar putea numi „Ionuţ Budişteanu”, va începe cu 50 de granturi pentru tineri „talentaţi şi la fel de hotărâţi de a încerca să facă ceva bun, aici, în ţara lor”, a mai spus Victor Ponta.

Distribuie

2 comentarii

  1. ca nationalist ln manifestari moderate dar ferme,prezenta tinarului valcean pe scena stiintei si ingineriei mondiale ,m-a miscat pina la lacrimi. acest copil este un gniu mondial.BRAVO IONUT. INTREAGA LUME SE BUCURA DE INVENTIILE TALE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.