Loading

Partidele din USL fac şedinţe pe litoral. Ponta, Antonescu şi Constantin participă la “România pentru Tineri”. Liderii PSD şi PNL se află în aceste zile pe litoral, pentru reuniuni de conducere în care ar urma să fie discutate priorităţile politice ale toamnei şi evaluările activităţilor la nivel de ministere.

“România pentru tineri”

Astfel, social-democraţii şi-au programat, vineri,la Constanţa, reuniunea Comitetului Naţional Executiv şi reuniunea grupurilor din Senat şi Cameră. Sâmbătă, vor avea loc şedinţe ale parlamentarilor USL şi o reuniune a tinerilor din partidele Uniunii, participanţi la Şcolile politice de vară. Reuniunea tinerilor USL se va desfăşurala Sala Sporturilordin municipiu, în prezenţa liderilor Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin. Proiectul poartă numele oficial “România pentru Tineri”. Liberalii au avut programat, joi,la Mamaia, Biroul Politic Naţional iar vineri este convocată şedinţa Delegaţiei Permenante a PNL. Tot vineri începe şcoala de vară a Tineretului Naţional Liberal iar sâmbătă vor fi discuţii la nivel de grupuri parlamentare. La rândul lor, conservatorii au vineri şedinţă de Birou Politicla Jupiter. Premierulşi co-preşedintele USL Victor Ponta a anunţat acum două săptămâni că pe 31 august se va lua decizia politică în ceea ce priveşte momentul convocării referendumului constituţional. De asemenea, USL va stabili cum rămâne cu proiectul regionalizării, dat fiind că acest proces trebuie să aibă acoperire, din punct de vedere legal, în noua formă a Constituţiei.

Propuneri de soluţii

Cum era de aşteptat, la lucrările acţiunilor programate va participa şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Vâlcea a PSD, dr.ing. ION CÎLEA, în calitatea sa de membru al Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat, alţi membri ai Biroului Permanent Judeţean, precum şi parlamentarii social-democraţi. Preşedinţii Consiliilor Judeţene, vor avea ocazia să aducă în atenţie problemele şi dificultăţile cu care se confruntă, să propună soluţii pentru redresarea situaţiilor dificile din unele sectoare şi să formuleze solicitări de sprijin pentru surmontarea unor greutăţi care le depăşesc puterea şi capacitatea de rezolvare.

Finalizare Vidra – problemele de la Oltchim

În acest scop, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, şi de cel mai bun cunoscător al stărilor reale de lucruri din judeţ, domnul Ion Cîlea a formulat o listă de priorităţi care să fie aduse la cunoştinţa miniştrilor şi celorlalţi factori de decizie, printre acestea numărându-se susţinerea financiară de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Ministerul Turismului pentru achitarea arieratelor şi asigurarea necesarului de fonduri în vederea finalizării lucrărilor la amenajările turistice montane dela Vidra– Obârşia Lotrului. Un subiect de extremă importanţă pe care preşedintele Ion Cîlea îl va supune atenţiei directe a primului ministru Victor Ponta se referă la sincopele care continuă să se producă în gestionarea problemelor acute din perioada de insolvenţă în care se află OLTCHIM.

Dificultăţi financiare

De asemenea, un capitol special este dedicat dificultăţilor, mai ales de natură financiară, în realizarea programului judeţean de infrastructură, cu accent pe reabilitarea drumurilor, executarea şi extinderea sistemelor de alimentare cu apă realizate pe baza OUG nr.28/2013. Pe aceeaşi listă s-au mai adăugat activarea şi aprobarea proiectelor de Hotărâre de Guvern transmise de Consiliul Judeţean Vâlcea în prima parte a acestui an, precum şi reiterarea solicitărilor adresate anterior Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Mediului şi Schimărilor Climatice, Ministerului Economiei, precum şi altor ministere şi instituţii centrale ale statului.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.