Loading

Scandal pe tichete la SJU
Personalul medical din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a rămas fără tichete de masă pe ultimele trei luni din cauza unor neînţelegeri apărute între conducerea spitalului şi firma angajaţă pentru tipărirea tichetelor. Patronatul firmei a redus valoarea bonurilor promise SJU Vâlcea, iar conducerea spitalului a sistat contractul.
Angajaţii au rămas fără tichete, deşi potrivit contractului colectiv de muncă aveau dreptul la tichete de masă, iar  conducerea spitalului  a aruncat vina  pe criza financiară, pe faptul că  nu dispune de sursele necesare pentru acordarea  acestor drepturi. Preşedintele Consiliului Judetean, Ion Câlea, susţine că suma de  5, 6 miliarde de lei  vechi,cheltuielile pentru asigurarea tichetelor pe mai şi iunie,  va fi plătită de CAS  Vâlcea, în baza unui acord semnat cu Ministerul Sănătăţii în momentul preluării spitalului.

Tichete deblocate la SJU Vâlcea

Angajaţii Spitalului Judeţean Vâlcea au reuşit să intre în posesia tichetelor de masă aferente lunii mai, dar nu datorită conducerii spitalului, ci datorită  preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, care cu ceva timp în urmă s-a ocupat şi de deratizarea saloanelor. Conducerea spitalului susţine că alocarea acestor tichete  a fost sistată din cauza lipsei de fonduri, Ion Cîlea susţine că banii există, dar că managerul societăţii nu şi-a dat interesul.
Cu toate că nimeni nu vrea să spună adevăratul motiv al acestor întârzieri, surse din cadrul SJU spun că vina aparţine în totalitate managerului Georgeta Sălişte,  care a refuzat să semneze contractul cu firma care a câştigat licitaţia pentru tipărirea tichetelor. Conform aceloraşi surse, managerul SJU Vâlcea a avut un motiv întemeiat, firma a redus bonusurile ce reveneau spitalului. Dacă în urmă cu doi, trei ani spitalul a primit o  Dacia Logan, anul acesta i s-a oferit doar 3000 lei, respectiv 30 milioane lei vechi, un nimic comparativ cu anii trecuţi.

Ion Cîlea: pe mine nu m-a informat nimeni…

Nu se ştie cum au decurs negocierile între preşedintele CJ Vâlcea şi  patronul firmei, cine a pierdut şi cât, cert este că  angajaţii spitalului vor intra în posesia tichetelor pe ultimele trei luni până la finele acestei veri.
,, Am rezolvat problema de la SJU în patru zile. Deşi conducerea SJU, doamna Sălişte spunea că spitalul nu mai poate da tichete la salariaţi, am găsit resursele financiare în aşa fel încât să dăm aceste tichete. Pe nimeni nu m-a informat nimeni că nu s-au dat aceşti bani, am aflat de curând. Trebuie să le dăm, oamenii au şi aşa salarii foarte mici şi nu-i putem, lăsa şi fără aceste tichete care le mai suplimentează cât de cât veniturile. Am discutat  cu doamna Sălişte, cu directorul economic al spitalului şi cu directorul CAS Vâlcea, am găsit resursele şi am dat deja măsuri operative pentru tipărirea acestor tichete de masă şi pe luna mai au fost date, deja. Rămâne ca săptămâna viitoare să dăm şi tichetele pe luna iunie şi  să ajungem la zi cu ele. Nu se pune problema banilor deoarece eu am vorbit cu directorul CNAS şi mi s-a promis că nu vor fi probleme cu alocarea banilor. Atunci când am preluat spitalele mi s-a promis că nu vor fi probleme de acest gen. Eu ştiu foarte bine ce vorbesc.”, a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.

Preşedintele Ion Cîlea făcea referire la acordul semnat cu  Ministerul Sănătăţii în momentul preluării spitalelor vâlcene, acord prin care ministerul s-a obligat să şteargă datoriile SJU Vâlcea, respectiv cele 50 miliarde lei vechi. Ministerul a promis ştergerea acestor arierate până în toamna acestui an, după rectificarea bugetară din luna august, obligaţia de plată revenind exclusiv ministerului Sănătăţii.

Distribuie

Un comentariu

  1. Comunitul Ion Cilea a rezolvat-o “tovareseste”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.