Loading

Evenimentele  dramatice care au avut loc în câteva judeţe ale ţării şi care au vizat nemulţumirile justificate ale unor persoane cu handicap tracasate abuziv de către membrii unor comisii judeţene de evaluare şi încadrare a celor cu probleme speciale şi ireversibile de sănătate, l-au determinat pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, să verifice personal modul cum se desfăşoară această activitate în judeţ.
Investigaţiile n-au scos la iveală cazuri conflictuale sau de umilire a persoanelor programate să se prezinte pentru reevaluarea stării   de sănătate la comisia judeţeană de specialitate, însă preşedintele Ion Cîlea a inisistat ca oamenii cu invaliditate să nu mai fie puşi pe drumuri decât numai atunci când ei înşişi consideră necesară consultarea specialiştilor.
Pentru respectarea acestei decizii, preşedintele Ion Cîlea a transmis o adresă către toţi cei 493 cetăţeni din judeţ marcaţi de diferite afecţiuni de handicap sau invaliditate cu următorul conţinut: „Înţelegând pe deplin problemele deosebite ale stării dumneavoastră de sănătate şi manifestând întreaga mea solidaritate, vă aduc la cunoştinţă că am solicitat Comisiei Judeţene de Evaluare a Persoanelor cu Handicap să renunţe la a vă mai cere să vă prezentaţi  pentru reevaluare. În acest scop, am dispus să trimiteţi la Comisia Judeţeană dosarul de reevaluare cu 30 de zile înainte de data expirării certificatului de încadrare în grad de handicap. Transmiterea dosarului o puteţi efectua printr-un reprezentant al primăriei locale, un aparţinător legal din familie, o rudă sau un asistent personal (însoţitor). De asemenea, vă rog să solicitaţi primăriei şi medicului de familie ca în ancheta socială şi, respectiv, în scrisoarea medicală să se facă precizarea că „persoana este netransportabilă”. Prin decizia pe care am luat-o nutresc speranţa că, demersul meu îl consideraţi ca un sincer ajutor şi că întotdeauna veţi găsi la mine disponibilitatea, înţelegerea şi receptivitatea de care aveţi nevoie.”

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.