127 total views

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, aruncă săgeţi spre colegii liberali.

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean de joi, 7 februarie, a fost una cu mult mai animată ca de obicei. Principalul punct de pe ordinea de zi, bugetul pentru anul 2014, a trecut de votul majorităţii USL la care s-au adăugat şi consilierii judeţeni ai UNPR şi PPDD. Contra au votat numai aleşii judeţeni ai PDL-ului, care au avut şi câteva obiecţiuni importante la planul bugetar.

“Mă leg puţin de capitolul de investiţii şi achiziţii de la Directia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Vreau să vă spun că am habar de această chestiune şi pot să le dau amănunte suplimentare celor care se ocupă de aceste achiziţii. Le pot da inclusiv site-urile sau firmele unde se pot interesa şi de unde pot cumpăra. Anumite sume mi se par exagerate şi vă voi da exemple clare în acest sens. Nu este normal să se cumpere o maşină de gătit cu patru ochiuri cu 7090 lei în condiţiile în care preţul pieţei şi mă refer la achiziţii profesionale e în jur de 2980 lei. Mai văd aici un gril electric pe care vom da peste 2900 lei, el nu depăşeşte 1000 lei, o maşină de feliat mezeluri 2803 lei în condiţiile în care unul profesional nu atinge 700 lei. Un mixer de mână 2757 lei, în condiţiile în care pe piaţă e maxim 300 lei, cel mai mare.”, a spus consilierul judeţean “portocaliu”, Aurel Simion, completat de şeful său de partid, Romulus Bulacu: “Domnule Câlea, ar fi bine să spunem lucrurilor pe nume, sunt multe cifre aberante. Nu putem să trecem în buget că un mixer care costă trei milioane trebuie să-l luăm cu 30 de milioane. Noi nu putem vota aşa ceva”.

Voi urmări foarte atent bugetul la toate instituţiile

În replică, Ion Câlea a garantat că va fi atent la fiecare achiziţie dar a aruncat şi săgeţi spre directorul Directiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Nicolae Badea, sprijinit de PNL: “Şi eu am observat că sunt preţuri mari, dar voi cere tuturor unităţilor să meargă pe licitaţii şi pe cerere de ofertă. Vă promit că mă voi implica la Protecţia Copilului ca totul să meargă bine. Costurile trebuie reduse la maximum şi asta îi va ajuta pe cei de acolo nu pe mine. Nu numai acolo, peste tot vom ţine cont ca achiziţile să se facă pe licitaţii şi pe achiziţii publice. Eu ştiu că este vorba de un proiect şi se face o evaluare dar eu nu mă iau după proiectant dacă mă luam după ei cheltuiam toţi banii din buget pentru câteva proiecte. Pot să vină banii şi de la Uniunea Europeană, noi trebuie să luăm la preţurile cele mai mici. În concluzie, Consiliul Judeţean va face un control riguros. Nu va mai face domnul Badea ce vrea acolo, se va cumpăra la preţurile cele mai mici”. În acel moment în discuţie au intrat şi liberalii, prin vocea consilierului Victor Popescu: “Nu domnul director Badea face achiziţiile acolo, faceţi aluzie că directorul general a făcut şi a dres acolo.” Până la urmă totul s-a terminat în coadă de peşte. Interesant este de urmărit dacă achiziţiile se vor face, aşa cum a promis Ion Cîlea, la preţuri mici şi în urma unor licitaţii sau un mixer de trei milioane se va achiziţiona la un preţ de zece ori mai mare!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.