Loading

Deşi în campania electorală a promis că va curge numai lapte şi miere cu USL la guvernare, Ion Cîlea recunoaşte că a ajuns la limita subzistenţei.

Comunicat de presă

 DIN ECONOMIILE UNORA S-A ACOPERIT RISIPA ALTORA

 În mai multe informaţii şi interviuri acordate presei locale, unul dintre directorii unei instituţii subordonate Consiliului Judeţean Vâlcea a afirmat că unitatea pe care o conduce este în „colaps financiar” şi că la „nivelurile mai înalte nu există sensibilitate”. Adevărul era undeva la mijloc în sensul că instituţia respectivă a epuizat toate fondurile pe acest an şi că nu mai are alte surse de finanţare pentru salarii, utilităţi şi achiziţii.

Faţă de această situaţie, preşedintele Consiliului Judeţean, dr. ing. ION CÎLEA, a dispus efectuarea unei atente analize a bugetului de venituri şi cheltuieli şi, în funcţie de economiile realizate la nivelul administraţiei judeţene, să fie suplimentate cotele de alocaţii la instituţiile aflate în subordine. Astfel, din economiile acumulate printr-o temeinică chibzuială a banilor publici, Consiliul Judeţean a repartizat peste cotele anuale programate o sumă totală în valoare de 43,3 miliarde lei vechi din care 30,85 miliarde lei au fost destinate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, 12 miliarde lei au fost alocate Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, iar restul a fost îndreptat spre Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor.
„Am înţeles şi ştiu foarte bine că alocaţiile pentru acest an au fost la cota minimă, aşa încât ar fi trebuit ca fiecare conducător de instituţie să urmărească cu maximă rigurozitate cum se cheltuieşte fiecare ban. Nici repartiţia bugetară pentru Consiliul Judeţean n-a fost mai generoasă, în schimb, noi am măsurat de zece ori înainte de a face fiecare cheltuială şi numai aşa am putut să ne încadrăm în costuri, ba să mai facem şi economii” – a declarat preşedintele Ion Cîlea.

Compartimentul de relaţii cu mass media

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.