828 total views

…și nu numai. În 2022, am prezentat un proiect care va aduce un plus-valoare în sectorul medical, pentru municipiul Râmnicu Vâlcea, implicit și județului Vâlcea, pentru că urmează să fim gazda regională pentru rezolvarea problemelor de sănătate cu care se confruntă foarte mulți cetățeni – cancerul de toate tipurile.

Reamintim că legislativul din 2016-2020 a aprobat, în 2019, concesionarea unui teren existent în curtea Maternității, în suprafață de 1472 mp, pentru un centru medical cu profil oncologic. Mai exact, radiodiagnostic/radioterapie/imagistică, un centru medical ce va funcționa în Râmnicu Vâlcea începând din acest an. La finele lunii martie 2022, au început efectiv lucrările, iar astăzi, după doar 7 luni de zile, vedem că deja se anunță finalizarea lucrărilor, urmând ca la finalul lunii ianuarie să avem parte chiar de o inaugurare.

Am spus că vom urmări întregul proces al construcției și vom reveni de fiecare dată cu detalii pe care le vom considera utile tuturor cetățenilor. Am trecut iar prin zonă și am observat că, într-adevăr, lucrările la Clinica de Radioterapie și Imagistică sunt pe ultima sută de metri.

Centrul medical este așteptat cu real interes, serviciile medicale de diagnosticare, monitorizare evoluție boală și tratament, de nivel european vor putea fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate prin Programul Naţional de Oncologie. Un alt avantaj îl va reprezenta și crearea de noi locuri de muncă – medici, fizicieni, asistenți medicali, infirmiere dar și personal administrativ și de curățenie.

Am apreciat de fiecare dată investițiile efectuate de Consiliul Județean în domeniul sanitar și care sunt vizibile tuturor. În mandatele Rădulescu-Ponoran-Gutău, atât Spitalul Județean cât și Spitalul nr 2, dar și alte structuri medicale (Centrul Medical Ostroveni!) au avut parte de multe schimbări prin reabilitări și dotări cu aparatură de ultimă generație.

Acum, prin lansarea construcției Clinicii de Radioterapie și Medicină nucleară, în Râmnicu Vâlcea, Iodimed se poate lăuda cu o rețea românească de excelență în diagnostic și tratament oncologic. Compania are planuri de dezvoltare ambițioase, având un buget de investiții care va fi direcționat către extinderea la nivel național prin deschiderea mai multor clinici similare. Toate centrele vor fi dotate cu echipamente de radioterapie, radiodiagnostic și medicină nucleară de ultimă generație, astfel încât să poată oferi, la nivel local, cele mai performante servicii de imagistică și radioterapie.

Foarte important, realizarea acestei investiţii de milioane de euro, se datorează procesului inițiat prin aprobarea în unanimitate de către consilierii județeni a concesionării terenului existent în curtea Maternității, dar care era neutilizat. De fapt, necesitatea înființării unui centru de radioterapie a fost motivul pentru care s-a concesionat prin licitație publică terenul proprietate a județului Vâlcea. Județul Vâlcea, potrivit mai multor studii, se confruntă cu o situație critică, numărul cazurilor noi de cancer a crescut considerabil. Iodimed, prin proiectul implementat – Clinică de Radioterapie și Medicină nucleară, își propune achiziționarea celor mai performante echipamente de radioterapie existente pe piața medicală, pentru a pune la dispoziția clienților servicii de cea mai înaltă calitate.

Dacă la început nu am dat credit acestui proiect, acum, cu cea mai mare convingere putem spune că reprezentanții Iodimed sunt cât se poate de conștienți, demonstrând seriozitate și implicare care necesită a fi respectată, deoarece proiectul de la Râmnicu Vâlcea îi poate înscrie în clasa profesionaliștilor care au dat dovadă de corectitudine, transparență, respect față de clienți și colaboratori, dar mai ales față de autoritatea contractantă – Consiliul Județean Vâlcea. Iodimed a înțeles importanța lucrurilor de calitate realizate la timp cu responsabilitate și profesionalism.

Potrivit documentelor publice, SC Iodimed SRL are ca obiect principal de activitate – activități de asistență medicală specializată, iar misiunea și viziunea societății este în primul rând oferirea unor servicii competitive sub aspectul raportului calitate-preț și poziționarea pe o treaptă înaltă pe piața serviciilor medicale. Centrul de radioterapie, realizat în proporție de 90%, în municipiul Râmnicu Vâlcea va îmbunătății calitatea actului medical pentru un număr însemnat de cetățeni, la care adăugăm și crearea de noi locuri de muncă.

Așadar, serviciile oferite de beneficiarul Centrului de Radioterapie – Iodimed – vor fi destinate diagnosticării și tratării majorității tipurilor de cancer. Prin urmare, Iodimed, la Râmnicu Vâlcea, va pune la dispoziția clienților aparatură performantă, de ultimă generație, completată de resursele umane necesare (doctori), care-i vor permite să ofere servicii medicale de diagnostic al cancerului într-un volum mare. De menționat că deocamdată pacienții bolnavi de cancer sunt nevoiți să meargă la mai multe clinici pentru realizarea investigațiilor imagistice necesare și redarea unui plan de tratament sau timpul pentru realizarea programărilor este foarte îndelungat.

După ce clinica iși va deschide porțile, Iodimed asigură că toate acestea vor fi uitate de bolnavii suferinzi. Serviciile medicale de diagnosticare, monitorizare evoluţie boală şi tratament, de nivel european vor putea fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate prin Programul Naţional de Oncologie.

Un astfel de centru este binevenit în municipiul Râmnicu Vâlcea!

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.