Loading

Dezvoltarea comunităţii din Păuşeşti Măglaşi tratată cu maxim dezinteres de preşedintele CJ Vâlcea

Iniţiativa primarului PC Alexandru Dediu, ales local în Păuşeşti Măglaşi, de a crea un debuşeu de absorbţie a locurilor de muncă prin dezvoltarea unei platforme industriale în localitate a trecut aproape neobservat de pesedistul Ion Cîlea, preşedinte al Consiliului Judeţean. Prezent la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea pentru a solicita cofinanţare pentru trei proiecte ale unor obiective generatoare de locuri de muncă în comună, Alexandru Dediu s-a trezit trimis rapid în banca sa.

„Sunt dezamăgit de modul în care decurg şedinţele CJ”

Şedinţa extrordinară a CJ Vâlcea organizată pe 09 aprilie a avut ca temă principală aprobarea programului de investiţii la nivel de judeţ. „Am venit în şedinţă cu trei proiecte care au nevoie de cofinanţare. Era vorba de aprobarea unui program investiţional şi am vrut să vin cu proiectele mele înainte de a se discuta repartizarea fondurilor pe fiecare localitate în parte. Am rămas dezamăgit de modul în care decurg şedinţele CJ. Sunt mai serioşi consilierii mei locali atunci când discută un punct de pe ordinea de zi. În CJ parcă este ţigănie. Acum, ce să vă spun, că dacă nu fac parte dintr-un partid mare m-am trezit dat la o parte? Asta este, dacă nu or să-mi aprobe fondurile le voi face uşor uşor din bugetul local”, a afirmat Alexandru Dediu.

44 de noi locuri de muncă

Proiectele pe care primarul din Păuşeşti-Măglaşi a încercat să le aducă în atenţia consilierilor judeţeni vizează deschiderea unui Centru de Informaţii turistice în localitate, două noi locuri de muncă fiind generate de acest proiect, deschiderea grădiniţiei cu program prelungit din comună, alte două locuri de muncă şi, în special, realizarea reţelei de apă canal către platforma industrială a localităţii, unde o nouă investiţie în crearea unei fabrici de sucuri naturale şi de uscare a fructelor va crea alte 40 de locuri de muncă. „Pe platforma industrială din comună avem deja 300 de locuri de muncă existente, dar nu am reuşit să fac reţeaua de apă/canal. Este o investiţie e 550.000 lei. Am firma SanoVita care vrea să deschidă acolo o fabrică de sucuri şi uscare a fructelor. O astfel de investiţie necesită un consum foarte mare de apă potabilă. Eu m-am angajat către investitor să fac reţeaua. Nu mă aşteptam să fiu tratat în halul acesta în Consiliul Judeţean. Oricum, dar nu aşa, când toată lumea se vaietă despre creşterea ratei şomajului. V-am spus, dacă nu îmi vor prinde bani în buget pentru aceste proiecte le voi duce la capăt cum pot eu, dar jur că fac o conferinţă de presă în care le voi demonstra că aruncă banii pe fereastră în alte proiecte”, susţine Alexandru Dediu. Răspunsul la cererea primarului din Păuşeşti Măglaşi se va vedea la repartizarea sumelor pe fiecare localitate, în şedinţa CJ Vâlcea programată pentru sfârşitul acestei luni. Deocamdată nici liberalii, nici pesediştii din CJ nu s-au înghesuit să-i promită ceva lui Dediu.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.