254 total views

Comuna Stroeşti a accesat până acum 250 000 de euro în cadrul programului european de finanţare Grupul de Acţiune Locală (GAL) Microregiunea Horezu. Banii au fost utilizaţi pentru reabilitarea unor obiective de interes local, dar şi pentru achiziţionarea de utilaje de construcţii.

TVIPrimăria comunei Stroeşti a depus în cadrul programului european trei cereri de finanţare pentru renovarea căminului cultural din satul cu acelaşi nume, modernizarea unui teren de sport şi achiziţionarea unui buldoexcavator. Deşi valoarea proiectelor depuse pe GAL nu este una foarte mare, primarul Velcu Tudor Istocescu consideră că programul este o gură de oxigen pentru localitate.

“Am finalizat lucrările de renovare şi dotare a căminului cultural din Stroeşti şi de modernizare a terenului de sport din localitate, iar săptămâna viitoare vom depune, la Craiova, cererea de plată pentru lucrările executate. Sperăm ca până la mijlocul lunii august să avem în curtea primăriei şi buldoexcavatorul care ne este atât de necesar având în vedere lungimea drumurilor de interes local pe care trebuie să le întreţinem”, spune primarul Velcu Tudor Istocescu.

O a treia cerere de finanţare depusă de Primăria Stroeşti are drept obiectiv renovarea căminului cultural din satul Dianu şi amenajarea unor locuri de joacă în alte două sate, valoarea investiţiilor ridicându-se în acest caz la suma de 100 000 de euro.
În total, pentru cele trei proiecte ce vizează îmbunătăţirea serviciilor în comuna Stroeşti, primarul Velcu Tudor Istocescu a accesat prin GAL suma de 250 000 de euro.

Apă în toată comuna Stroeşti

Toţi locuitorii comunei Stroeşti, din judeţul Vâlcea, vor avea apă la robinet începând din această toamnă, când se vor finaliza lucrările de introducere a sistemului de alimentare cu apă şi în cel de-al cincilea sat component, respectiv în satul Dianu.

„Lucrarea de extindere a sistemului de alimentare cu apă în satul Dianu e în curs de finalizare, iar peste două săptămâni vor începe lucrările şi la cel de-al doilea obiectiv din acest sat, la staţie de pompare şi aducţiune a apei din satul Stroeşti în Dianu şi alimentare cu apă în uliţele Păuneşti şi Udreşti. Cu această staţie de pompare vom fi un tot unitar, iar până cel târziu în luna octombrie vom pune în funcţiune sistemul de alimentare cu apă şi în Dianu”, afirmă primarul Velcu Tudor Istocescu.

După introducerea reţelei de alimentare cu apă, primarul din comuna Stroeşti promite să asfalteze mai multe drumuri de interes local.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.