1,133 total views

Înlocuitorul lui Frâncu la Primăria Râmnicului este pe punctul de a semna decesul echipei de handbal din localitate

În mod bizar, soţul celebrei handbaliste Edith Matei, viceprimarul cu atribuţii de primar Ion Gigi Matei riscă să se transforme în groparul handalului vâlcean, refuzând să implice direct Consiliul Local în susţinerea unei noi grupări sportive ridicate pe scheletul fostului CS Oltchim. Propunerea de creare a unei asociaţii sportive care să susţină noul club este refuzată cu îndârjire de Matei, acesta susţinând că alte grupări similare din ţară au deja „tradiţie”, iar o astfel de iniţiativă nu ar putea fi suportată de bugetul local.

Necesar de 400.000 de euro

Pentru a se înscrie în Liga Naţională şi a-şi propune ca obiectiv obţinerea unui loc 6-7  în clasament, noua grupare de handbal din vâlcea ar trebui să aibă asigurat din start un buget de 400.000 euro. De la bugetul local, până în acest an, din taxa de cultură şi sport se alocau 150.000 euro pentru susţinerea financiară a CS Oltchim Râmnicu Vâlcea. Varianta propusă joi, 20 iunie, în cadrul şedinţei de Consiliu Local privind înfiinţarea şi finanţarea HCM Râmnicu Vâlcea a fost contestată de vicele Matei. „Am purtat mai multe discuţii, pe mai multe variante, dar toate au căzut. Ideea preluării palmaresului şi a unor jucătoare de la clubul Oltchim a căzut pentru că trebuia să plătim drepturile salariale restante către jucătoare. Am discutat şi cu domnul Gavrilescu şi cu domnul Roibu pe această temă şi nu am ajuns la niciun rezultat. Nu găsim sponsori care să vină la club. Dumneavoastră propuneţi o variantă în care Consiliul Local să deţină 98% din club. Nu putem să facem aşa ceva. În ţară există astfel de asociaţii. La Braşov de exemplu clubul s-a numit Rulmentul, Urban şi apoi Corona. Acolo unde există aceste asociaţii, există o tradiţie”, a replicat Matei, iritat vădit de propunerea prezentată de pedelişti, dar semnată de 11 consilieri locali.

Consilierii locali, nedumeriţi de refuzul viceprimarului

O parte dintre semnatarii petiţiei de creare a unei asociaţii sportive care să asigure continuitatea tradiţiei handbalistice în Vâlcea s-au arătat nedumeriţi de refuzul categoric al lui Gigi Matei de a discuta această idee. „Mai avem 10 zile în care trebuie să găsim o soluţie pentru a înscrie echipa în campionat. Vă spun că s-ar putea să fie târziu pentru crearea unei asociaţii. Haideţi să adoptăm acum hotărârea de a face asociaţia, indeferent că vom reuşi sau nu să înscriem echipa. Măcar să avem această formalitate îndeplinită. Ulterior, dacă apar sponsori, statutul asociaţiei poate fi modificat”, a insistat şi pepededistul Iulian Voicu. Complicaţiile pentru înscrierea în campionat şi pentru crearea unei asociaţii i-au fost aduse la cunoştinţă viceprimarului Matei şi de pedelistul Mihai Persu. „Aceste formalităţi nu sunt simple. Ar trebui să urgentăm acest proiect. Vă spun din experienţa pe care o am cu FC Chimia”, a precizat acesta. Replica lui Matei nu a întârziat însă: „Domnul Persu are experienţă. Puneţi-l preşedinte la noua asociaţie, înfiinţaţi-o şi apoi mai discutăm”, a afirmat Matei.

„Vreau să duc instituţia departe de acest fenomen!”

Explicaţiile date ulterior de Ion Gigi Matei au fost şi mai şocante. „Vreau să duc instituţia departe de acest fenomen pentru că este vorba de bani negri, bani albi care se învârt în sport. Nu vreau să fiu implicat în acest club. Nu am de gând să aud discuţii despre mine că am stat să negociez contracte cu jucătoarele prin baruri sau cluburi sau că nu ştiu ce transfer am făcut. Vreau oricum să ştiţi că în discuţiile purtate anterior mi-am permis să stabilesc o sumă de 200.000 euro pe care o putem aloca dacă găsim şi sponsori care să preia clubul ”, a mai spus Matei. Discuţiile au dus doar la constituirea unei comisii care să analizeze oportunitatea înfiinţării acestei asociaţii şi eventuala înscriere a clubului în Liga Naţională de Handbal Feminin.

Risipă de bani pentru ciuntirea arborilor

Pedeliştii nu au uitat însă a-i reproşa primarului interimar că refuză o investiţie în sport, dar risipeşte banii publici pe lucrări cel puţin dubioase. Astfel, conform datelor prezentate în cadrul şedinţei de Consiliu Local, de la domeniul Sport, Cultură, Recreere s-au topit în doar câteva luni 270.000 lei alocaţi la spaţii verzi. „Am făcut toaletări de arbori pe mai multe străzi. Spaţiile verzi ţin de recreere” a explicat nonşalant Matei. „Aţi făcut toaletări de arbori de 2,7 miliarde lei vechi?”, a punctat şi democrat-liberalul Cosmin Constantinescu. Nedumerirea acestuia pare justificată în condiţiile în care lucrările de cest tip sunt prestat fie de Direcţia Administrării Domeniului Public, fie de angajaţii de la SC Pieţe Prest SA.

Distribuie

Un comentariu

  1. Dle primar mentineti-va aceasi atitudine verticala si nu acceptati ca banii valcenilor sa merga la un grup de interese al PDL . Valcea suntem noi toti, nu Radulescu ,Valcu si Constantinescu. Sa scoata Roibu bani furati din buzunarele noastre si Radulescu banii dati lui Udrea si dupa aceea sa sustina cu cati bani vor hanbalul,
    Va multumim, ca cel putin la acest proect judecati in interesul urbei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.