282 total views

Ieri, trei îngeri împreună cu tatăl lor, orginari din comuna Lăpușata, județul Vâlcea, și-au strigat durerea și neputința la postul național de televiziune Antena 1.

Dumitru Mitrache, alături de cele trei fetițe ale sale, cele trei “comori” din viața lui, de care nu s-ar despărți pentru nimic în lume, au ajuns să-și spună povestea de viață la emisiunea Acces Direct. O poveste tristă, dar adevărată, o poveste de viață ca a multor altor români, presărată cu multe neajunsuri, lacrimi, umilință și sărăcie. Rămas singur de aproximativ un an, tatăl, un bărbat cu un suflet doesebit, un suflet cu adevărat frumos, plin de dragoste, își crește singur fetițele într-o căsuță, fără curent electric, fără apă potabilă, departe de lumea civilizată. Soția a plecat într-o dimineață, în ianuarie anul trecut, iar de atunci și până astăzi nimeni nu a mai auzit nimic despre ea. Nu i-a păsat că lasă în urma ei trei suflete nevinovate care au nevoie de afecțiunea și ajutorul ei. A închis uşa și dusă a fost. Fără nici o explicație, fără nici un regret. De atunci și până astăzi, tatăl a trebuit să învețe cum să fie mamă. Și pe zi ce trece, reușește să facă acest lucru fantastic de bine. Spală, gătește, face lecțiile cu fetița cea mare…Dar toate aceste lucruri ar fi mult mai ușoare dacă ar avea condiții prielnice de viață. Până în această seară, nimeni nu a știut de povestea lor, doar angajații Primăriei din Lăpușata. De fapt, chiar asistenta socială, Elena Popescu a scris și a trimis pe adresa redacției Antena 1 povestea înduioșătoare a acestui tată care, doar cu ajutorul lui Dumnezeu, reușește să facă față problemelor cotidiene, care nu sunt deloc ușoare. Fără nici un venit, doar cu câțiva bănuți pe care Dumitru Mitrache îi câștigă din când în când, plus alocațiile fetițelor, acesta le pune pe masă micuțelor câte ceva, neglijându-se de cele mai multe ori pe el. “Îm idoresc să am ce le pune pe masă zi de zi”, a spus tatăl pentru “Acces Direct”.

Povestea acestui tată și a celor trei îngeri a ajuns astăzi în casele multor români. Au existat oameni minunați care s-au oferit să le ofere bani, îmbrăcăminte, încălțăminte și multe alte lucruri necesare pentru creșterea și educarea celor trei fetițe. Pe numele tatălui a fost deschis și un cont unde oamenii de bine pot să depună, fiecare după posibilități, diferite sume de bani: Mitrache Dumitru RO79CECEB11108RON3919201. (A. S.)

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.