VÂLCEA INFORMARE OFICIALĂ – 21 MARTIE 2020

CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI

La data de 21 martie 2020, în județul Vâlcea, în carantină instituționalizată se aflau un număr de 139 persoane, dintre care șase introduse în carantină în ultimele 24 de ore, alte 756 persoane aflându-se în izolare la domiciliu și monitorizate medical pasiv.

Tot pe 21 martie 2020, a expirat perioada de izolare la domiciliu pentru cinci persoane, acestea fiind clinic sănătoase în prezent.

La momentul actual, în județ sunt disponibile 118 locuri pentru carantinarea instituționalizată, acțiunea de identificare și a altor spații destinate cazării persoanelor care sosesc în județ din zonele roșii de coronavirus fiind în desfășurare.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, ca urmare a măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea riscului de răspândire a noului coronavirus, toate structurile de ordine, siguranță publică și poliție rutieră au acționat în sistem integrat.

Astfel, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, echipaje mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență. În urma acestor acțiuni comune, patru persoane au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, cuantumul amenzilor fiind de 20.000 de lei.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea a efectuat în perioada 19-21 martie, 45 de misiuni privind verificarea respectării măsurilor de izolare la domiciliu (au fost verificate 607 persoane) și 15 misiuni de transport în care au fost însoțite 31 de autovehicule. IJJ Vâlcea asigură măsurile de ordine publică și în trei dintre spațiile de carantinare din județ.

În ceea ce privește întrebările venite din partea presei cu privire la gestionarea deșeurilor menajere provenite din centrele de carantinare facem următoarele precizări:

– deseurile sunt considerate deșeuri infecțioase. Acestea vor fi preluate și transportate de către operatorii economici autorizați în vederea incinerării respectând legislația în vigoare.

Recomandăm populației să respecte măsurile dispuse pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, în special a celor de autoizolare, protecție prin spălarea cât mai des a mâinilor cu apă și săpun și purtarea măștilor, precum și evitarea deplasărilor în locurile aglomerate.

Purtător de cuvânt,

Dr. Amelia Pițiga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.