431 total views

Incubatorul Tehnologic și de Afaceri – ITA ICSI Rm. Vâlcea este o entitate de inovare și transfer tehnologic, constituită în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice – ICSI Rm. Vâlcea, având misiunea de a facilita inițierea și dezvoltarea de noi întreprinderi inovative bazate pe tehnologii avansate.

ICSI Rm. Vâlcea (Uzina „G” până în 1991), are o amprentă specifică în domeniul cercetării românești, cu realizări de prestigiu, precum: elaborarea și industrializarea tehnologiei de producere a apei grele în România; dezvoltarea unei tehnologii de separare a deuteriului și tritiului din apa grea ce a permis transferul tehnologic către CNE Cernavodă; proiectarea primelor echipamente produse de Europa pentru reactorul de fuziune ITER; dezvoltarea unei baze flexibile de investigare a materialelor la temperaturi criogenice; dezvoltarea unor concepte proprii de protecție activă a mediului și de creștere a siguranței alimentare; obținerea unor tehnologii novatoare în domeniul tehnologiilor energetice bazate pe hidrogen si surse regenerabile de energie.

ICSI este implicat activ în diverse proiecte, orientate spre cercetare aplicativă și dezvoltare tehnologică, toate având acelaşi fundament – hidrogenul, tehnologiile/procesele la temperaturi scăzute şi izotopii.

În prezent, ITA-ICSI găzduiește firme cu obiectul de activitate apropiat de cel al institutului și are parteneriate care includ servicii de producere și îmbuteliere gaze, analize combustibili, asistență tehnică, exploatare și întreținere a instalației de obținere apă sărăcită în deuteriu, etc.

Așadar, obiectivele generale ale ITA-ICSI sunt: susținerea efortului de inovare în economie și societate; stimularea inovării și transferului tehnologic în scopul introducerii în circuitul economic a rezultatelor cercetării; creșterea calității și competitivității produselor, proceselor si serviciilor; susținerea strategiilor de dezvoltare regională durabilă.

Avantajele asigurate de Incubatorul Tehnologic și de Afaceri Rm. Vâlcea în amorsarea de noi afaceri, respectiv IMM-uri existente în zonă, în efortul de dezvoltare regională, sunt următoarele:

  • prestigiul datorat localizării într-un spațiu inovativ asigurat prin administrarea Incubatorului Tehnologic și de Afaceri de către ICSI Rm. Vâlcea;

  • asigurarea spațiilor în conformitate cu necesitățile firmelor;

  • concentrarea într-un singur spațiu a unei game largi de servicii de consultanță, cercetare aplicată și dezvoltare, atât administrative cât și economice, tehnice și de inovare, infrastructură și comunicare;

  • realizarea unui sistem activ și lărgit de relații între posibilii clienți, furnizori sau colaboratori precum și realizarea unei rețele de parteneri;

  • suportul managerial performant, constant și permanent asigurat de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice – ICSI Rm. Vâlcea.

Identificarea soluţiilor care să conducă la rezultate viabile pentru realizarea de spin-off-uri sau parteneriate cu agenţi economici reprezintă un deziderat contiuu al activităţii ITA – ICSI Rm. Vâlcea. Prin apartenenţa la Reţeaua Naţională de Inovare şi Transfer Tehnologic ReNiT, ITA – ICSI Rm. Vâlcea acţionează pentru creşterea calităţii produselor, proceselor şi serviciilor către mediul economic, pentru realizarea unui sistem activ de relaţii între clienţi, furnizori sau colaboratori şi realizarea unor reţele de parteneriat.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.