1,100 total views

Liberalii vor ca Vârlan să preia interimatul din mâinile pesedistului Matei. Taberele caută deja candidaţi viabili pentru alegerile parţiale

Încrâncenare în USL după ce liberalii au solicitat ca interimatul să fe asigurat de noul viceprimar al Râmnicului, Eduard Vârlan. Discuţiile de la Bucureşti purtate de liderii PSD şi PNL din Vâlcea, în prezenţa secretarilor generali ai celor două partide au reuşit să aştearnă pentru moment liniştea în USL, dar conflictul este pe cale de a răbufni.

Mutare în doi paşi

Conform protocolului reluat , de această dată cu sancţiunea excluderii beligeranţilor, Primăria Râmnicului aparţine liberalilor, iar aceştia speră ca înlocuitorul lui Gheorghe Ioniţă să preia până la sfârşitul acestei luni interimatul în instituţie. „În Protocolul USL încheiat în 2012, în dreptul funcţiei de primar al Râmnicului scrie PNL. Va urma în câteva săptămâni şi preluarea atribuţiilor de la Ion Gigi Matei. Prima dată va trebui să văd şi eu ce probleme va trebui să gestionez”, a afirmat noul viceprimar liberal Eduard Vârlan. Surse din cadrul PNL au afirmat că în cadrul discuţiilor de la Bucureşti s-a luat în calcul şi desemnarea unor candidaţi credibili în perspectiva unei viitoare demisii din funcţie a edilului arestat Emilian Frâncu şi, implicit, a declanşării alegerilor parţiale în Râmnicu Vâlcea.

Recomandare: „Nu mai veniţi cu hoţi pe funcţii!”

Problema unor candidaţi la Primărie nu a fost discutată şi cu partenerii din USL, dar propunerile făcute de Cristian Buican şi Dan Niţu l-au făcut pe secretarul general al partidului, Eduard Hellvig să strâmbe din nas. „Nu mai veniţi cu hoţi pe funcţii! Nu aveţi şi voi nişte persoane în partid care să demonstreze că îşi duc existenţa pe baza salariului?”, i-a întrebat Hellvig pe liberalii vâlceni. Se pare că în vizorul conducerii centrale a partidului au intrat ca posibili candidaţi la Primăria Râmnicului două personaje: prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu şi fostul viceprimar al Râmnicului, Victor Giosan. Aceştia, printre alte recomandări din CV-ul lor, ar corespunde şi cerinţelor exprimate mai sus de secretarul general al PNL.

Pesediştii vor alegerea unui candidat în funcţie de sondaje

Preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea a dezvăluit de altfel şi tema discuţiei purtate la Bucureşti. Liderul pesediştilor a fost însoţit la Bucureşti de prim-vicepreşedintele organizaţiei, Costi Rădulescu şi de secretarul executiv Dumitru Persu. „Schimbarea majorităţilor în consiliul judeţean şi local a generat o anumită teamă. De aceea s-a organizat această întâlnire. Secretarul general Hellvig s-a interesat şi de majorităţile din CJ şi CL. În Consiliul Judeţean avem noi 12 voturi şi 3 UNPR. Liberalii au 10, două voturi sunt ale PP-DD şi şase le PDL. Ştiţi prin ce am trecut noi la CJ, prin destule greutăţi, generate nu de noi. Am ţinut de acest USL. Doresc să menţinem USL şi USL la Vâlcea se va menţine. Un punct mai fierbinte a fost cel pus de secretarul general al PNL cu privire la situaţia de la municipiu. Acolo este o majoritate. Este clară majoritatea pentru că noi avem şapte consilieri şi UNPR are  patru. Problema acestei majorităţi a constituit o îngrijorare pentru unii. Deranjul a fost că în urma unui vot din Consiliul Local domnul Matei a ieşit câştigător în a ţine locul pe prioada aceasta, până se clarifică problema domnului Frâncu. Eu nu pot să intervin pentru a-l înlocui pe domnul Matei. Este acolo prin votul consilierilor. S-a insistat pe ideea ca PNL să aibă tot ei candidat la Râmnicu Vâlcea. Eu nu am fost de acord cu această idee. Am spus că aceast lucru va trebui hotărât de conducerea partidului şi discutată în organizaţia de partid. Am cerut o perioadă de calm de 2-3 luni. Este posibil ca domnul Frâncu să revină la Primărie şi atunci am crea un scandal fără rost”, aexplicat Ion Cîlea. În opinia liderului PSD Vâlcea, candidatul optim pentru eventualele alegeri parţiale de la Primăria Râmnicului ar trebui stabilit de sondajele de opinie.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.