576 total views

Fostul prim-ministru Adrian Nastase a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, luni, in dosarul “Zambaccian”. De asemenea, sotia sa, Dana Nastase, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Decizia a fost luata de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, condamnarea fiind pentru luare de mita in forma continuata. Instanta a decis confiscarea de catre stat, de la familia Nastase, a sumei de 1,8 milioane de lei plus cheltuielile de judecata.

Adrian Nastase urmeaza sa se prezinte in aceasta seara la cea mai apropiata sectie de politie pentru a demara formalitatile de arest.

Ziare.com va prezinta, in format LIVE, filmul evenimentelor de luni:

16:50 – Fostul premier se afla inca la resedinta sa, unde a sosit si sora acestuia, Dana Barb. Aceasta a afirmat ca i-a cerut de mai multe ori fratelui sau sa se retraga din viata publica, dar si ca a fost un patriot si “aceasta e rasplata pe care a primit-o”.

16:40 – Adrian Nastase nu va executa intreaga pedeapsa, fiind contopita cu cea anterioara, din Trofeul Calitatii. Astfel, fostul premier va mai sta in inchisoare maxim un an si 4 luni, dupa cum a declarat, la Digi 24, avocatul sau, Ioan Cazacu.

16:15 – A fost anuntata sentinta in cazul lui Adrian Nastase si al Danei Nastase, in dosarul “Zambaccian”, data de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Adrian Nastase o noua condamnare: 4 ani de inchisoare cu executare. Dana Nastase, 3 ani

In 5 mai 2010, DNA i-a trimis in judecata pe Adrian Nastase si Dana Nastase, alaturi de Irina Paula Jianu, pentru fapte de coruptie.

Adrian Nastase a fost acuzat ca, in perioada 2002 – 2004, in calitate de premier, ar fi primit, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau in contravaloarea unor bunuri importate din China si cheltuielile aferente acestor importuri, precum si contravalorea unor lucrari efectuate la imobilele lui Nastase din localitatea Cornu si din Bucuresti.

Intr-un alt dosar, in 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul “Trofeul calitatii”, in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Atunci, dupa aflarea sentintei, fostul premier a incercat sa se sinucida. Nastase a executat o treime din pedeapsa, fiind eliberat conditionat la data de 18 martie 2013.

 

ziare.com

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.