175 total views

PSD încearcă din răsputeri să devină un partid credibil în faţa Departamentului de Stat al SUA.

Ce exemplu mai bun le poţi da americanilor atunci când o serie de lideri ai partidului sunt cercetaţi pentru acte de corupţie, decât să organizeze alegeri interne în partid pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale.
Preşedintele PSD, actualul prim ministru Victor Ponta, temperat în ideea de candidatură la Cotroceni, de numai cele 40 de procente obţinute la europarlamentare, şi-a făcut un calcul pe cât de corect pe atât de pragmatic.
El ştie că orice candidat la preşedinţie în România trebuie să aibă într-un fel sau altul, girul Departamentului de Stat al SUA.

Fără acceptul americanilor, orice preşedinte Român este un preşedinte “închis”, pe toată perioada mandatului, relaţiilor cu cea mai puternică putere a lumii. Deşi, nimeni nicioadată, nici măcar americanii, nu recunosc acest lucru, fără binecuvântarea Departamentului de Stat, nu prea ocupi funcţia de la Cotroceni. Şi atunci, ca să calmezi şi spiritele din partid şi să dai şi imaginea unui partid democratic, desfăşori un proces electoral în interiorul partidului, la fel ca la americani, pentru desemnarea prezidentiabiliului PSD.

Din acest punct de vedere, Victor Ponta, îl nemulţumeşte pe Liviu Dragnea, care este omul numarul doi în partid, cu perspective de a devein numărul unu. Acest lucru se realizează numai dacă Victor Ponta candidează la preşedinţie, cu succes sau nu, situaţie care-i eliberează lui Dragnea, scaunul de preşedinte al PSD. Pentru că dacă Ponta câştigă alegerile pentru Cotroceni, postul se vacantează de drept, iar dacă acesta le pierde, va avea soarta lui Ion Iliescu şi Mircea Geoană, fiind schimbat la primul Congres post-alegeri. Se pare însă, că Liviu Dragnea nu-şi dă seama că, intenţia lui Ponta de a desfăşura alegeri preliminare in partid, poate fi şi o capcană pentru el însuşi. Victor Ponta îşi doreşte cu ardoare să rămână prim-ministru şi automat şi Preşedinte al partidului, fiindu-i mult mai la-ndemână să-l plaseze în cursa pentru Cotroceni, pe Mircea Geoană, un om extrem de apropiat de americani şi care nu mai are absolut nimic de pierdut.

Dacă Mircea Geoană ar fi nominalizat în competiţia internă a partidului, cel care ar avea numai şi numai de câştigat, ar fi Victor Ponta. Pentru că dacă Geoană câştigă cursa prezidenţială, noul prim ministru al României din 2016 încolo, va fi tot Ponta, iar daca Geoană pierde, Ponta îşi păstrează preşedinţia partidului şi imaginea nealterată de lider.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.