Loading

Joi, 22 august, viceprimarul cu atribuţii de primar Gigi Matei, împreună cu viceprimarul Eduard Vîrlan, au avut o discuţie cu reprezentanţii Direcţiei Administrarea Domeniului Public, ai Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân şi ai Direcţiei Juridice pe tema adoptării unor măsuri pentru rezolvarea problemelor cauzate locuitorilor oraşului de câinii comunitari.

În cadrul discuţiilor, s-a relevat faptul că Regulamentul de funcţionare a ecarisajului local şi a Adăpostului de câini dela Feţenitrebuie repus în contextul legislaţiei în domeniu, respectiv art. 4 şi 7 din OUG nr. 155/2001, aprobată de Legea nr. 227/2002 şi modificată de Legea nr. 391/2006. ”Legea este foarte exactă”, a subliniat primarul interimar Gigi Matei, ”un câine comunitar poate părăsi adăpostul sub trei forme: adopţie, revendicare sau eutanasiere, dacă nici una din primele două variante nu se petrece într-un interval de 7 zile”. Conform evidenţelor furnizate de spitalul municipal, în cursul anului 2012 aproape 900 de locuitori ai Râmnicului au necesitat îngrijiri medicale ca urmare a faptului că au fost muşcaţi de câini, dintre care 250 au fost copii. ”La presiunea actuală a opiniei publice, nu vom avea de ales decât să propunem Consiliului Local modificarea regulamentului de gestionare a cîinilor fără stăpân în acest sens”, a adăugat viceprimarul Matei.

Tot ieri, a avut loc o întâlnire între viceprimarul cu atribuţii de primar Gigi Matei, reprezentanţi ai OMV Petrom, specialişti din cadrul Direcţiei Investiţii şi proiectant pe tema realizării sensului giratoriu de la intersecţia Calea lui Traian – strada Timiş, în nordul municipiului. Reprezentanţii OMV Petrom – societate care are o staţie de carburanţi în zonă – şi-au declarat întreaga disponibilitate pentru punerea la dispoziţie a terenului necesar pentru realizarea acestui sens giratoriu, iar primarul interimar Matei i-a solicitat proiectantului să finalizeze întreaga documentaţie în vederea aprobării Studiului de Fezabilitate al acestui proiect în şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal de săptămâna viitoare. După consumarea tuturor etapelor premergătoare, se estimează că lucrările la acest sens giratoriu vor putea demara în luna octombrie, termenul de finalizare fiind de aproximativ trei săptămâni.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.