248 total views

Ion Popescu s-a îmbolnăvit. Este în concediu medical. În ciuda unor reale probleme de sănătate ale directorului de la ETA SA, boala lui Popescu vine fix după ce salariaţii firmei de transport au declanşat o grevă spontană cerându-i capul pentru angajările pe pile derulate în ultimele luni. Boala lui Popescu vine de asemenea înaintea unei analize la sânge a activităţii acestuia cerută de primarul interimar Ion Gigi Matei. Popescu s-a îmbolnăvit fix înainte dea da răspunsuri clare la debandada existentă în compania deţinută de Consiliul Local. Pentru moment, eternul director al societăţii, Nicolae Şovar, rămâne la volan încercând să redreseze căruţa firmei de transport local în comun.
Pe de altă parte, nu ştiu cât ar trebui luat la rost Popescu pentru angajările făcute pe colţul mesei. Biata marionetă liberală, cu credit în bănci şi o boală reală, nu a făcut decât să urmeze ordinele şefilor care l-au instalat acolo. O comisie a consilierilor care ar dori să afle răspunsuri despre angăjările de la ETA, 32 la număr, ar trebui să îşi rezerve dreptul de vizită la penitenciarul unde este cazat Emilian Frâncu. Sau ar putea, mult mai simplu, să ia la rost ciracii liberali ai acestuia din Consiliul Local, fie ei mustăcioşi sau nu. La doar o lună după venirea lui Frâncu în Primărie, ETA SA a fost înţesată de lipitorii de afişe, pozarii de moment şi slugile campaniorde ale primarului liberal.
Colac peste pupăză, Melin Frâncu nu s-a mulţumit doar să pună văcarii satului în posturi de electronişti la firma respectivă, ci s-a apucat să jumulească temeinic firma. Nu atât prin Popescu, ci prin oameni cu „experienţă vastă” în domeniu, precum Marius Sima, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii. Răsbotezat rapid în crezul liberal, fostul pedelist a profitat din plin de poziţia oferită de noul stăpân. Poate cândva au băut şi o cafea împreună, aşa că de ce să nu îşi ia şi el partea.
Sima, proprietar al unei pensiuni-bordel-cămin pentru persoane vârstnice de peste podul de la Goranu îşi făcuse deja mâna sub stăpânirea pedelistă livrând prize, cabluri de reţea şi întrerupătoare la preţ cel puţin cvadruplu către Hidroelectrica. Dacă ar fi de bună credinţă, consilierii care vor analiza instituţia de la ETA SA ar putea îndreba ce dracu caută copiatoarele închiriate de la Sima Grup în birourile celor de la ETA.
Din păcate, o astfel de întrebare i-ar aşeza pe mulţi dintre ei în postura de lupi moralişti. Gigi Matei nu ar trebui nici măcar să deschidă gura pe tema angajărilor suspecte făcute de liberali la ETA atâta vreme cât felia de tort ce i-a revenit în calitate de reprezentant USL în administraţie (SC PIEŢE PREST SA) şi-a mărit schema de personal chiar în urmă cu două săptămâni. Cât despre problema achiziţiilor, să nu uităm că Pieţe Prest, societate aflată sub directa coordonare a lui Matei se pregăteşte să toace câteva zeci de mii de euro pentru achiziţia unor echipamente de înăbuşire a revoltelor. La următoarea grevă a şoferilor de la ETA ne putem aştepta deci să vedem grădinarii de la Pieţe Prest stropindu-i pe protestatari cu furtunul. Cu vreo doi trei mineri disponibilizaţi recent poate ar reuşi să le planteze şi câteva garofiţe în ţeastă.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.