102 total views

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a finalizat la sfârşitul săptămânii trecute procedura de preevaluare a proiectului privind Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean 665, Horezu – Vaideeni – Izvorul Rece – Mariţa – limită judeţul Gorj, iar prin adresa nr.10431 a comunicat Consiliului Judeţean Vâlcea că a elaborat documentaţia de finanţare şi a înaintat-o către Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru semnarea contractului.
Prin urmare, încă o importantă arteră rutieră care leagă Vâlcea de judeţele limitrofe va fi supusă, în următorii doi ani, unor ample lucrări de modernizare.
„Aşteptam cu mare nerăbdare urgentarea procedurilor la acest proiect deoarece starea tehnică actuală a DJ 665 este necorespunzătoare şi nu întruneşte nici măcar minimele condiţii de exploatare – a declarat Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. Suprafaţa de rulare a acestui drum prezintă numeroase degradări, gropi în carosabil, făgaşe, alunecări de fundaţie etc, iar elementele de siguranţă a circulaţiei, precum marcaje, parapeţi sau indicatoare, au dispărut şi ele”.
Necorespunzătoare faţă de prevederile normative pentru un drum judeţean sunt şi celelalte elemente constructive. În profil transversal, de exemplu, lăţimile sunt mai mici decât prevederile de clasificare în sensul că platforma părţii carosabile măsoară doar 5, maxim 6 metri, iar acostamentele sunt neconsolidate şi ocupă doar 0,25 – 0,75cm.
Drumul judeţean care face legătura între oraşele Horezu şi Novaci, cu deschidere spre traseul turistic Transalpina are o lungime de 15,656km, iar finanţarea necesară pentru executarea lucrărilor de modernizare va fi asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională cu contribuţie de la bugetul de stat şi bugetul propriu al Consiliului Judeţean Vâlcea.
Compartimentul de relaţii cu mass media

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.