Loading

Virgil Pîrvulescu face lumină în cazul Romprest și ne demonstrează că executivul local îl împiedică să ducă la îndeplinire sarcinile pe care le are, prin orice mijloace administrative. Vedem atașată postării sale o adresă care este intrată în Primăria Râmnicu Vâlcea pe 8 iunie 2021 și care certifică faptul că un operator de salubrizare are disponibilitatea preluării serviciului de salubritate, până la intrarea în vigoare a SMID, în limita tarifelor actuale, adică fără majorare!

Ce face primarul Gutău?

Ascunde adresa de toți factorii decizionali – viceprimarul Pîrvulescu și Consiliul Local – și merge înainte cu proiectul de majorare pentru Romprest, fiind inițiatorul acestui proiect. Cu toate astea, în ședința din 30 iunie, edilul a făcut mare tam-tam pe acest subiect, ca de fiecare dată fără nici o justificare, în detrimentul cetățenilor și în favoarea operatorului, promovând ideea că liberalii să vină și cu soluții nu doar cu respingerea de majorare. Doar liberalii trebuie să gândească în CL, PER/PSD exclus!

Cu privire la acest subiect, am spus de nenumărate ori, prin zeci de articole, că edilul nu ține cu cetățenii, ci cu Romprest. Și întrebăm încă o dată: Gutău interesele cui le reprezintă, până la urmă? Cum să votezi DA la propunerea de majorare când ai alt operator de salubrizare care are disponibilitate să intre să ofere acest serviciu public la tariful existent ?

Cum să minți, tu ca primar, de fiecare dată când se discută acest subiect, că nu te lasă legea să faci licitație pentru alt operator? Cum? Atunci, primarii din acest județ care în continuu își fac astfel de licitații înseamnă că au încălcat legea? NU! Doar primarul Mircia Gutău minte fără nici un pic de jenă și ne ia de proști! În 2020, peste 15 Primării și-au făcut licitații pentru alt operator și au astăzi încheiat un astfel de contarct, în urma licitației! Ei de ce au avut voie? Contractele lor sunt ilegale, domnule primar Mircia Gutău?

Virgil Pîrvulescu, purul adevăr

„În urma licitației organizate în anul 2015, s-a încheiat Contractul de delegare nr. 23205/26.06.2015 cu ROMPREST ENERGY, având ca obiect delegarea unor activități componente ale Serviciului Public de Salubrizare în Municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru un tarif aprobat de 3.75 lei/pers/lună.

Joi, 1 Iulie 2021, în urma măririlor succesive, prețul plătit de locuitorii orașului nostru pentru gunoi este de 9,80 lei/pers/lună, ultima majorare fiind stabilită prin HCL 130/2020. Deci, o creștere de 206%, dublu față de tariful agreat inițial, la semnarea contractului, de către Romprest în 2015!

Cât de corect este să aprobăm o nouă majorare?

Următoarele două aspecte sunt importante de reținut, în condițiile în care costul cu salariile și combustibilul reprezintă aproximativ 60% din elementele de cost:

1. Începând cu 1 iulie 2015, salariul minim de bază a fost stabilit la 1.050 de lei pe lună, pentru un program complet de lucru, iar daca adăugăm și contribuțiile datorate, costul cu un salariat era de 1.290 lei, completat cu un preț la motorina standard de 5.19 lei/litru.

2. În 2021, salariul minim de bază este 2.300 lei, iar prețul la motorina standard este 5.6 lei/litru.

Astfel, indiferent de celelalte elemente de cost, nu se justifică la ora actuală o nouă majorare de preț. Mai mult, conform art. 58 pct. 18 din Caietul de Sarcini, anexă la contract/HCL 168/2014, prevederi care au stat la baza încheierii contractului între Primăria Râmnicu Vâlcea și Romprest

Energy, în condițiile în care operatorul dorește să renunțe la contract, indiferent de cauză, acesta o poate face anunțând în prealabil administrația locală.

Însă, este obligat să presteze serviciile de salubritate pentru încă 90 de zile, astfel încât Primăria Râmnicu Vâlcea să poată încheia contract de delegare a Serviciului Public de Salubrizare, cu alt operator interesat de acest serviciu, la prețurile actuale!

Luând în calcul informațiile prezentate, am luat decizia de a contacta alți operatori în domeniu care să fie disponibili să presteze aceste servicii fără majorare de preț. Până la data de 1 Iulie 2021 nu am primit nici un răspuns, fapt pentru care am reinițiat corespondența cu aceștia privind oferta de servicii.

În urma ultimelor discuții cu potențialii prestatori, am fost informat că răspunsurile lor la solicitările mele inițiale au fost trimise pe adresa Primăriei încă din data de 08.06.2021, dar acestea nu au ajuns în format fizic la mine”.

ROMPREST NU MAI PRESTEAZĂ SERVICIUL DE SALUBRIZARE ÎN MUNICIPIUL RÂMNICU VÂLCEA, DE 2 ZILE

IMAGINEA ATAȘATĂ ESTE DIN 1 IULIE, ORA17.00, ȘI DEMONSTREAZĂ CĂ MAȘINILE ACESTEI SOCIETĂȚI SUNT TRAS EPE DREAPTA ÎN FAȚĂ LA VILMAR, PE PLATFORMA CHIMICĂ

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.