Loading

Modernizarea parcului de transformatoare al CEZ Distribuţie continuă să fie una dintre investiţiile ambiţioase ale companiei. Pe parcursul anului 2013 au fost înlocuite aproximativ 431 de transformatoare în cele 7 judeţe de operare (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea, Argeş şi Teleorman).

Programul de investiţii pe termen lung al CEZ Distribuţie pentru modernizare a reţelei electrice de distribuţie din proprietatea sa cuprinde încă din 2011, montarea de transformatoare noi de medie şi joasă tensiune. În anul 2011, compania a demarat înlocuirea transformatoarelor vechi, cu durata de viaţă depăşită şi tehnologia deceniilor anterioare, cu peste 430 de echipamente noi şi a continuat să investească în transformatoare echipate modern şi complet după cele mai recente standarde tehnice din domeniu.
Proiectul a continuat şi în 2012, având ca ţintă înnoirea parcului de transformatoare cu încă 918 de bucăţi şi a mers mai departe şi în 2013 cu un număr de 431 de bucăţi.
Valoarea investiţiei din 2013 a fost de 10,3 milioane lei şi a reprezentat aproximativ 5% din valoarea programului de investiţii al CEZ Distribuţie din 2013.
Impactul direct al investiţiei vizează:
 Reducerea numărului de întreruperi care afectează consumatorii
 Creşterea calităţii energiei electrice livrate la consumatori
 Creşterea gradului de siguranţă în exploatare
 Reducerea consumului propriu tehnologic
Selecţia transformatoarelor înlocuite a ţinut seama de o serie de criterii precum: o durată de viaţă mai mare de 30 de ani şi o locaţie securizată (în care sunt montate echipamente de protecţie împotriva supratensiunilor atmosferice).
Totodată, înlocuirea transformatoarelor a presupus şi lucrări adiacente de modernizare precum schimbarea coloanelor şi a cutiilor de distribuţie, contribuind la creşterea calităţii serviciului de distribuţie a energiei electrice.
Repartizarea pe judeţe a noilor transformatoare a fost uniformă, astfel:
Dolj – 63 buc – Argeş – 61 buc – Gorj – 61 buc – Mehedinţi – 60 buc – Olt – 63 buc – Teleorman – 61 buc – Vâlcea – 62 buc
Pentru anul 2014, CEZ Distribuţie şi-a propus ca obiectiv final un număr de 215 posturi modernizate, continuând astfel montarea echipamentelor noi în posturile de transformare de medie şi joasă tensiune.

Departamentul Relaţii Publice
CEZ România

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.