331 total views

..și crezând că-i vor face o campanie negativă primarului Mircia Gutău, în opinia lor probabil edilul scăzând în ochii electoratului și ei crescând, invocă susținerea doleanțelor elevilor de a-și recupera în instanță bursele școlare pe care administrația Gutău „uită” să le dea an de an. Și uite așa, fără să dețină un minim de informații cu privire la aceste burse, au pus-o fulger de un comunicat. Cu alte cuvinte, au sărit ca arși și s-au ars!

sursa foto/gazetavalceana.ro

Dacă AVE nu băga cererea în instanță, și nu făcea public acțiunea, ce comunicat mai remitea acum PNL Râmnicu Vâlcea, din concediu?

Sub un titlu „măreț”, PNL Râmnicu Vâlcea iese la lumină, după o absență destul de lungă am putea spune, și remite mass-media un comunicat „impresionant” cu care îți vine să dai de pereți, nu alta. Și să nu ieșim din cadru, rămânem în acord cu textierul și spunem nu că „este rușinos că o asociație de elevi trebuie să atragă atenția primarului să respecte legea”, ci că este inadmisibil ca o formațiune politică, în cazul de față PNL Râmnicu Vâlcea, să-și strângă capital politic pe spatele elevilor. Asta, da, este rușinos! Este chiar scandalos!

Reprezentanții AVE fac acest demers de luni de zile, nesusținuți de nimeni, ba chiar jigniți de primarul municipiului chiar în fața Consiliului Local, consiliu care nu a avut nici o reacție. Acest comunicat, marca PNL, nu are în spate o continuitate, nu este credibil și este promovat doar pentru că este campanie electorală. În același timp, înțelegem că PNL Râmnicu Vâlcea nu beneficiază de un consilier de imagine care să îndrume, „spre bine”, astfel de ieșiri publice.

Să comentăm comunicatul

„PNL Râmnicu-Vâlcea susţine doleanțele elevilor vâlceni – un titlu excelent, de altfel, dacă ar fi fost și real faptul că Organizația Municipală susține elevii.

Ca urmare a acţiunii Asociaţiei Vâlcene a Elevilor (AVE) prin care a dat în judecată Primăria Municipiului Râmnicu-Vâlcea pentru încălcarea Legii Educaţiei privind acordarea burselor şcolare, organizaţia PNL Râmnicu-Vâlcea anunţă public că susţine doleanţele elevilor vâlceni privind acordarea burselor şcolare şi solicită imperativ administraţiei publice locale din municipiul Râmnicu-Vâlcea intrarea în legalitate.

Unde a fost PNL Râmnicu Vâlcea până acum de nu a solicitat administrației să intre în legalitate? De ce consilierii locali liberali nu au adus la cunoștință organizației că în buget există o sumă alocată burselor, dar că primarul nu a făcut un proiect de hotărâre în acest sens? De ce consilierii liberali nu au făcut nimic până acum? Află organizația liberală din presă că AVE face acțiune în instanță și hop cu susținerea doleanțelor? JENANT!

PNL Râmnicu-Vâlcea înțelege demersul Asociației Elevilor, îl consideră unul corect și va propune o rectificare a bugetului local prin care să se remedieze acest abuz prin care Legea Educației a fost încălcată și elevii vâlceni aflați în situații sociale dificile, laolaltă cu olimpicii, au primit de la primărie doar cuvinte frumoase…dar nicio bursă până în prezent.

Cum poți să soliciți remedierea unui abuz pentru neîndreptățirea elevilor de a-și primi bursele școlare când tu, PNL RM.VL, nu ai cunoștință nici câți elevi ar trebui să primească aceaste burse, ca să poți să înțelegi cât de mare ori mic este abuzul administrației locale? JENANT!

De asemenea, ne exprimăm regretul că bucuria începerii noului an şcolar este umbrită de atitudinea reprobabilă a administraţiei publice locale din Râmnic sub Mircia Gutău, care dovedeşte că educația, elevii și părinții, sunt o doar un subiect incomod care trebuie tratat cu dezinteres, agresivitate și subfinanțare.

Dacă „Râmnic sub Mircia Gutău” dovedește dezinteres, agresivitate și subfinanțare, PNL Râmnicu Vâlcea ce dovedește prin acest comunicat? JENANT!

Este rușinos că o asociație de elevi trebuie să atragă atenția primarului să respecte legea. Noi, ca oameni politici, dar mai ales ca părinți, ar trebui să facem tot ce este în puterea noastră să sprijinim educația și elevii, prin acțiuni concrete, nu doar declarativ. Tocmai de aceea, PNL Râmnicu Vâlcea propune public următorul plan de acțiuni pentru corectarea, cât mai urgentă, a acestui abuz al administrației publice locale din Râmnicu-Vâlcea:

1. Consilierii municipali liberali intenționează să solicite o ședință extraordinară a Consiliului Local după strângerea semnăturilor necesare, în care vor înainta o propunere de Hotărâre de Consiliu Local având ca obiect cuantumurile fiecărei burse școlare. Astfel, cuantumurile burselor lunare pe care le PNL Râmnicu-Vâlcea le va propune sunt:

● 150 Ron – Bursă Socială;

● 200 Ron – Bursă de Studiu;

● 100 Ron – Bursă de Merit;

● 150 Ron – Bursă de Performanță

Amintim, desigur, că în baza legislației în vigoare bursele școlare vor putea fi cumulate dacă elevii întrunesc criteriile din lege.

Cum ați calculat, voi liberalii municipali, cuantumul unei burse pe cele patru segmente? Ce criterii au stat la baza calculului, când nu știți nici măcar numărul elevilor beneficiari de burse? În opinia dumneavostră, suma propusă/bursă este lunară, trimestrială, anuală…cum este? Ce solicitați de fapt? JENANT!

2. PNL Râmnicu-Vâlcea va solicita Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea să ne trimită, de urgență, numărul de elevi din municipiu care se încadrează în criteriile de oferire a burselor școlare așa cum sunt acestea definite în Ordinul Ministrului Educației nr. 5576 din 7 octombrie 2011, cu modificările ulterioare.

Exact de spuneam…

3. După ce vom avea situația numărului total de elevi din municipiu care trebuie să primească fiecare tip de burse școlare, vom propune o rectificare a bugetului local, astfel încât fondurile alocate pentru bursele școlare să fie acoperitoare.

Nu credeți că era mai bine ca mai întâi să vă documentați despre toată situația și apoi să vă exteriorizați „sentimentele” de susținere a elevilor? JENANT!

Într-o Românie Normală importanța educației se vede în bugetele publice nu doar în discursurile de la început de an școlar. Ne dorim ca acest demers natural în sprijinul elevilor să fie susținut de toți consilierii locali de bună credință care își înțeleg rolul în comunitate.

Într-o Politică Normală, te interesezi și duci demersuri de susținere a unor derapaje administrative încă de la începutul acestora și nu când acestea ajung în metastază. JENANT!

Președinte PNL Râmnicu-Vâlcea Claudia-Mihaela Banu

Și ca totul să fie greșit până la final, pe lângă textul „lacrimogen”, comunicatul de presă nu este semnat corect, pentru că, din câte cunoaștem, PNL Râmnicu Vâlcea nu are un președinte plin, ci doar unul interimar. Deci, o semnătură ilegală, un abuz politic și nu unul administrativ ca al lui Mircia Gutău, dar tot un abuz. Asta se întâmplă când „președintele” se află în concediu și alții remit comunicatele. Pam – Pam!

Reporterul TdV, înainte de a publica comunicatul AVE, l-a contactat telefonic pe reprezentantul Asociației și a aflat că deși au introdus cererea în instanță, asociația nu este reprezentată de un avocat, ceea ce nu este ok. Știe PNL Râmnicu Vâlcea acest lucru? Va susține, PNL Râmnicu Vâlcea, AVE în demersul în justiție, asigurându-le un avocat foarte bun? Aveți ocazia, să „spălați” acest comunicat, dar suntem convinși că nu veți proceda la un astfel de demers!

Pe această cale, solicităm public avocaților vâlceni să se implice gratuit în acest demers al Asociației Județene a Elevilor și măcar unul să facă un pas în față și să-i reprezinte în proces, dacă PNL Râmnicu Vâlcea nu „poate” să se implice!

În opinia noastră, PNL Râmnicu Vâlcea, reușește încă o dată performanța de a-i da motiv primarului Mircia Gutău să „sară” la gâtul lor și public să fie desființați de acesta prin stilu-i caracteristic. Și cu siguranță edilul nu va sta și se va uita cum este acuzat de abuz administrativ de liberalii municipali ai lui Buican. Războiul e pe față și gafele vor curge și de o parte și de alta. Și când doi de ceartă USR PLUS câștigă capital politic fără prea mari eforturi.

Și totuși, la câte școli din municipiu a fost prezent „președintele” PNL Râmnicu Vâlcea, la deschiderea Anului Nou Școlar 2019-2020? Dar consilierii locali municipali liberali? Întrebăm, pentru un prieten!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.