691 total views

USL-iştii din Vâlcea au fost flituiţi din nou de liderii USL, deşi la alegerile din 2012 au ieşit pe locul trei pe ţară. Astfel, la alegerile europarlamenatre din primăvară, cele două organizaţii judeţene vor fi obligate să susţină candidaţii altor judeţe, respectiv candidatul judeţului Galaţi.

Pesediştii vâlceni nu sunt prea bine văzuţi de liderul Victor Ponta, am putea spune, fără să greşim, că sunt de-a dreptul invizibili pentru conducerea centrală a partidului. La ultimul congres al PSD, social democratul Ion Cîlea, liderul PSD Vâlcea, a rămas fără funcţia de vicepreşedinte pe probleme de agricultură, iar la alegerile pentru Parlamentul European din primăvară vâlcenii au ratat din nou lista.
Liderul Ion Cîlea a declarat, miercuri, 15 ianuarie, că normal ar fi fost ca organizaţia vâlceană să dea un europarlamentar, ţinând cont rezultatul bun obţinut la alegerile din 2012, dar că liderii partidului au avut o altă opinie.
La alegerile din 2012, USL-iştii vâlceni s-au clasat pe locul trei pe ţară, dar acest fapt nu l-a împiedicat pe liderul Victor Ponta să treacă judeţul Vâlcea pe lista neagră a guvernării USL-iste, din toate punctele de vedere. Munca activiştilor a fost şi ea uitată, liderul Ion Cîlea fiind obligat să-şi pună oamenii să alerge încă o tură de alegeri pentru interesele unor indivizi care nu au nicio legătură cu judeţul Vâlcea.
Ion Cîlea a recunoscut că niciun pesedist din Vâlcea nu a fost propus pentru alegerile europarlamentare din primăvară. Liderul PSD Vâlcea a declarat amar că organizaţia vâlceană va susţine candidatul judeţului Galaţi, o anume doamnă Ţicău, o ilustră necunoscută electoratului vâlcean şi nu numai.
“ Eu aş vrea să avem un candidat, cred că şi domnul Buican, preşedintele PNL Vâlcea, ar vrea să avem un candidat, dar nu cred că vom avea candidat la alegerile europarlamentare. Ştiu că am avut rezultate bune la alegerile trecute, dar vă daţi seama că sunt foarte puţine mandate, doar 12, plus 6 ale PNL, astfel că nu toate judeţele vor avea candidaţi. Mi-aş dori acest lucru, ar trebui să avem candidat dacă ar fi să luăm în calcul clasamentul de la alegerile trecute. M-a sunat mai devreme o doamnă europarlamentar din Galaţi, Adriana Ţicău, să-mi ceară să o susţin. I-am spus că o voi susţine “, a declarat Ion Cîlea.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.