Loading

Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a aprobat depunerea în parteneriat cu UAT Bujoreni, Dăești, Călimănești, Vlădești, Mihăești, Ocnele Mari și Băile Govora a proiectului „sisteme de transport inteligente la nivelul localităților membre ADI Transport precum și a cheltuielilor aferente acestuia, iar în data de 16 mai 2022, a fost transmisă cerere de finanțare a proiectului.

Proiectul vizează achiziționarea și montarea unor sisteme de transport inteligente necesare digitalizării de transport public de la nivel local, prin adăugarea unui modul dedicat traficului rutier. Investiția propusă urmărește operaționalizarea și digitalizarea transportului public la nivelul localităților partenere, prin imbunătățirea ofertei de transport public ce va contribui la creșterea nivelului de utilizare a acestui mod de transport, în detrimentul autovehiculelor personale.

Cu toate astea, la finalul lunii septembrie, Primăriei Râmnicu Vâlcea, lider de proiect, i-au fost solicitate clarificări privind completarea Notei de fundamentare, termenul de răspuns fiind data de 6 octombrie, ora 23.59. Trebuie menționat că Nota de fundamentare demonstrează necesitatea și oportunitatea investiției și cuprinde un extras din documentele de planificare de la nivel local și va prezenta inclusiv modul de utilizare a infrastructurii aferente investiției propuse. Clarificările solicitate au făcut obiectul unui nou proiect de hotărâre ce a fost votat în cadrul ședinței extraordinare de marți, 4 octombrie.

La ora actuală, municipiul Râmnicu Vâlcea este un municipiu de rang II, fiind principalul centru urban al județului. Este compus din mai multe localități componente – Căzănești, Copăcelu, Dealul Malului, Poienari, Răureni, Stolniceni, Troian, etc – în realitate foste așezări rurale integrate treptat în componența municipiului, respectiv sate – Fețeni, Goranu, Lespezi și Săliștea.

Toate UAT-urile incluse în proiectul mai sus amintit, au aprobat în consiliile locale parteneriatul pentru un transport public de calitate.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.