Loading

…dar acest lucru va înceta, cel puțin așa reiese în urma multor postări din spațiul public, facebook, și care aparțin consilierului local municipal, Marian Roșca. Citind multe din aceste postări, am înțeles, de fapt, că primarul Nedelcu Cristian și-a găsit nașul, la propriu. Acum, toate derapajele administrative, ilegalitățile și abuzurile sunt deja cunoscute cetățenilor, consilierul având grijă să expună cât se poate de explicit ce a făcut sau încă încearcă să mai facă primarul.

Municipiului Drăgășani „i-a sunat ceasul”, 

s-a „pricopsit” cu un consilier ce zilnic face postări cu scopul ca cetățenii acestui oraș să fie informați despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în administrația lor locală sau despre deciziile pe care edilul le ia, considerând că toate acestea afectează viața tuturor. Și are dreptate. Primarul este omul care decide ce este bine pentru cetățeni, iar dacă deciziile lui contravin legii sau ajută doar grupul de interese, atunci viața cetățenilor clar va fi afectată. Marian Roșca promovează ideea că fiecare trebuie să știe de unde vine și încotro se îndreaptă, ce a fost și ce vrea să facă în orașul în care trăiește. Așadar, tânărul consilier a făcut o serie de interpelări la care edilul a răspuns cum a vrut și în nici un caz cum era normal. Mai mult, a ocolit aproape toate răspunsurile, demonstrând de fiecare dată că el nu e răspunzător de absolut nimic, vina, de fiecare dată, aparține altora – cetățenii, legislația, firmele, poate chiar angajaților din Primărie – numai el nu.

Despre investitori, locuri de muncă și Parc Ind Vâlcea,

consilierul Roșca are ca și observații faptul că orașul duce lipsă de locuri de muncă, investitorii cumpără doar dosarele de prezentare și atât.

Despre serviciul public de apă și canal,

susține că deși primarul este răspunzător de relația cu ADI „Apa Vâlcea”, acesta pare total dezinteresat de ceea ce se întâmplă cu rețeaua de apă-canal din Drăgășani și contractele dintre cetățeni și Apavil.

Despre serviciul public de salubritate,

primarul nu are nici o vină pentru dezastrul în domeniul deșeurilor la nivelul municipiului Drăgășani, cu toate că este la al 4-lea mandat.

Despre locurile de parcare,

consilierul speră mai multă implicare din partea municipalității în acest domeniu și în acest sens va prezenta, curând, chiar și un proiect de hotărâre.

Despre alimentele servite pacienților de la Spitalul Municipal Drăgășani,

acesta a observta că în curând expiră contractul cu actualul furnizor de alimente. În acest sens a depus deja un proiect de hotărâre și deși primarul i-a replicat că e „prematur”, având în vedere că nu s-a aprobat bugetul pentru anul 2021, speră ca propunerea sa, de majorare a alocației de hrană a pacienților, să fie inclusă în buget și evident aprobată.

Despre situația existentă la „Palatul Culturii”,

care a fost construit în trei etape – 2009, 2016, 2018, în timpul celei de-a doua etape, executantul lucrării a intrat în insolvență, consilierul face cunoscut faptul că deși au trecut 10 ani de la demararea construirii acestui obiectiv, acum el este tot nefuncțional. Mai mult, deși de 5 ani se caută o firmă care să proiecteze sistemul anti-incendiu, în acest timp la aceast Palat există personal care este plătit, chiar dacă nu fac nimic, fiind, cum am spus, nefuncțional !

Roșca arată cu degetul și către Organigrama angajaților din Primăria Drăgășani, care spune că rămâne un mister, cu toate că a făcut nenumărate demersuri și solicitări pentru clarificarea acesteia. De exemplu, la Direcția Servicii Publice (fostul ADP), în 2019 apăreau 104 postruri, iar în 2020 doar 76, iar în baza unei solicitări a primit tot cifra din 2019, adică 104 posturi.

Conducerea Primăriei Drăgășani nu vrea să-și asume nicio responsabilitate în legătură cu asigurarea serviciilor publice pentru cetățenii care plătesc taxe și impozite. Asta este concluzia consilierului municipal Marian Roșca, o concluzie care doare, dar care este reală, primind alături de sfidare și ignoranță și amenințări cu plângeri penale – toate pentru că își permite să pună întrebări și să ceară lămuriri.

„Eu nu am venit în Consiliul Local pentru a face înțelegeri pe sub masă sau a cădea la pace cu cei care ocolesc legea. Am venit în CL pentru a lucra în interesul cetățenilor și pentru dezvoltarea Municipiului Drăgășani, și asta voi face atât timp cât voi fi consilier local, adăugând că mizeria nu mai poate fi ascunsă sub preș și să fie doar unii avantajați” Marian Roșca, dorind astfel să se facă cât se poate de înțeles că va fi un consilier așa cum Codul Administrativ o cere, și în nici un caz cum vrea primarul Nedelcu – unul care stă în genunchi în fața lui !

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.