181 total views

Miercuri 31 iulie , în jurul orei 21.05, jandarmii au fost solicitaţi prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă „112” să participe la o acţiune de salvare a trei bărbaţi care s-au rătăcit pe masivul Cozia în timp ce coborau de la Vf. Cozia către Călimăneşti pe traseul dinspre Mânăstirea Stănişoara.
În urma solicitării primite, jandarmii montani din cadrul  Postului  Jandarmi Montan Călimăneşti împreună cu salvamontişti din cadrul serviciului Judeţean Salvamont au intervenit pe traseul turistic dinspre Mânăstirea Stănişoara începând căutările în jurul orelor 21:30 în zona posibilelor locaţii indicate de persoana care a solicitat ajutorul acestora. În jurul orelor 22:50 echipele de căutare au reuşit să-i găsească pe cei trei bărbaţi rătăciţi, în apropierea zonei Cascada Gardului de unde i-au preluat şi i-au coborât de pe munte în siguranţă până în localitatea Călimăneşti unde au ajuns în data de 01.08.2013 la ora 00:40.
Acţiunea de căutarea a celor trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 36 şi 19 ani, rătăciţi pe munte a fost îngreunată datorită orei înaintate şi a lipsei semnalului telefonic din zona în care aceştia au fost găsiţi de către echipele de căutare.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.