405 total views

…lucru pedepsit grav de lege și poate fi considerat alertă maximă. Legea spune că poate să nu aibă autorizație dacă e închis sau nu funcționează. Problema este când funcționează, prestează, e deschis, dar nu are autorizație. E interpretarea legii…

Depozitul de gunoi de la Fețeni activează din 10 ianuarie 2020 fără autorizație. Nu cunoaștem motivele pentru care operatorul UAT Râmnicu Vâlcea – Serviciul Public de Administrare și Întreținere Străzi nu și-a reînnoit autorizația de mediu, dar știm că nepublicarea acesteia pe site-ul APM Râmnicu Vâlcea, ne demonstrează că nu a fost emisă. Dacă totuși autorizația este emisă, dar nu este publicată, contravine legislației în viguare și aduce un mare deserviciu operatorului.

Ce credem noi?

Că APM Râmnicu Vâlcea nu a uitat să publice autorizația, ci că aceasta nu există pentru că cineva „a uitat” să facă demersurile necesare reînnoirii autorizației. Suspectăm o „gândire”: pentru depozitul Fețeni, administrația ar urma să-și revizuiască autorizația când se va extinde, adică să fie în pachet și stația de sortare Tratare Mecanico-Biologică pe care Gutău vrea să o facă în aceeași locație, pentru a nu mai depinde de nimeni, așa cum de nenumărate ori a declarat. Și nu mai punem la socoteală că asta spune de când a venit la Primăriei și iată își termină mandatul și stația nu există. Dar, dacă face extindere trebuie întocmit alt dosar pentru autorizare și probabil s-a gândit că nu are rost să o mai actualizeze acum. Dar, până a fi puse în practică ideile edilului, e cale lungă, iar depozitul nu poate funcționa fără autorizație.

Cu alte cuvinte, în momentul de fată, depozitul Fețeni nu mai îndeplinește condițiile de autorizare și nu mai poate funcționa nici măcar o oră până nu se reautorizează. Deci, nicio mașină de gunoi nu mai poate descărca la acest depozit, obligatoriu, de astăzi când noi am sesizat lipsa autorizației.

Garda de Mediu este OBLIGATĂ prin lege, tot astăzi, la sesizarea noastră, să închidă depozitul. Și tot astăzi solicităm administrației publice locale, Garda de Mediu, APM, cine vrea până la urmă, să ne spună dacă depozitul are sau nu autorizație de funcționare și să facă public documentul. Altfel, începând de astăzi, orice activitate continuată în acest depozit este ilegală.

Acest articol este o sesizare și către Prefectura Vâlcea

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.