Loading

 

Autorităţile locale din Râmnicu Vâlcea sunt implicate într-un nou scandal de corupţie de răsunet naţional. Primarul PNL-ist al municipiului, Emilian Frâncu, a fost arestat preventiv de judecătorii Tribunalului Bucureşti pentru acuzaţia de luare de mită.

Potrivit procurorilor DNA, Frâncu ar fi cerut şpagă 10% dintr-un contract al primăriei în valoare de 200.000 euro, aceasta urmând să fie mascată printr-un contract de sponsorizare cu o televiziune locală. Contractul primăriei avea ca obiect amenajarea unei pieţe publice, a unei parcări subterane şi a unui pasaj pietonal şi a fost acordat biroului individual de arhitectură al lui Sorin Dragoş, cel care l-a şi denunţat pe Frâncu.

Frâncu nu este primul primar din Râmnicu Vâlcea acuzat că ar fi comis o asemenea infracţiune. Fostul edil PDL-ist al municipiului, Mircia Gutău, a fost condamnat definitiv împreună cu adjunctul său, Nicolae Dicu, la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru că au pretins unui om de afaceri 50.000 euro pentru a-i elibera un certificat de urbanism.

Partidele cu ştate vechi în politica românească sunt principalele vinovate pentru faptul că Râmnicu Vâlcea a ajuns în mod repetat pe mâinile unor asemenea şpăgari. Politicienii locali au jucat un rol important şi în jaful organizat de la Oltchim, alături de conducerea companiei, lideri sindicali şi diferiţi politicieni de la nivel naţional, aducând în faliment o companie emblemă a oraşului de care depind financiar mii de vâlceni.

Râmnicu Vâlcea este recunoscut şi în plan internaţional ca un oraş extrem de corupt din cauza aşa-zişilor hackeri care provin din această zonă. Publicaţii prestigioase din străinătate au dedicat spaţii ample acestui fenomen care s-a răspândit ca o cangrenă la nivelul întregului judeţ.

Toate aceste scandaluri se răsfrâng în primul rând asupra vâlcenilor cinstiţi, în condiţiile în care corupţia autorităţilor şi reputaţia proastă a oraşului îndepărtează potenţialii investitori oneşti români sau străini.Imaginea municipiului va rămâne o perioadă îndelungată asociată corupţiei în lipsa unor măsuri drastice de combatere a acestui fenomen endemic.

 Noua Republică va propune vâlcenilor la următoarele alegeri locale candidaţi integri şi competenţi, capabili să combată corupţia de la nivel local şi să refacă imaginea deplorabilă a municipiului în ţară şi în străinătate.

Sursa: NOUA REPUBLICĂ

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.