1,107 total views

….șoferii luând oamenii la grămadă, de exemplu, pe traseul Râmnicu Vâlcea – Galicea, cu trecere și oprire și în Budești și alte localități.

Zilnic microbuzele sunt pline ochi, așa cum ne informează un călător și cum se poate observa și din imaginea atașată, transmisă de acesta. MatDan a câștigat, în anul 2010, licența pe traseul Râmnicu Vâlcea-Galicea. Microbuzele acestuia nici în ceasul al 12-lea nu respectă recomandările impuse, prin decretarea stării de urgență, recomadări știute de toți cetățenii, mai puțin de șoferii transportatorului amintit.

De câți ani tot vorbim despre microbuzele morții, dricuri pe patru roți, mașini improprii transportului de călători și adesea defecte, în care oamenii se înghesuie precum sardelele? În Vâlcea de mult prea mulți ani ca să le mai ținem socoteala. Și de cele mai multe ori este vorba despre microbuzele ce aparțin firmei MatDan.

De ani de zile, vâlcenii se plâng de condiţiile jalnice în care sunt transportaţi de firma MatDan. S-au făcut publice zeci de fotografii şi videoclipuri, au fost scrise zeci de mărturii ale călătorilor şi cu toate acestea Consiliul Judeţean Vâlcea – instituţia responsabilă cu eliberarea licenţelor de transport – nu a reacţionat în niciun fel, ba îi prelungește de fiecare dată, în ciuda tuturor aspectelor sesizate, licența de transport pe anumite rute intrajudețene.

Șoferii, să nu-i prindă poliția, se abat de la ruta licențiată

„Microbuzele MatDan sunt pline ochi, cetățenii respirând unul lângă altul, pe scaune, în picioare, fiecare cum poate. Omul e nevoit să ajungă acasă, ce să facă, dar suntem duși ca oile, în condițiile în care știm cu toții recomandările și nu e cazul să le repetăm. Așa ceva nu se poate. E strigător la cer, își bat joc de noi. Acest transportator nu ține cont de nici o stare de urgență. Probabil dimineața o fi mai liber, dar după-amiaza, când ies oamenii de la muncă, e plin ochi. Ar fi trebuit să suplimenteze la orele de vârf. Am înțeles că există o cursă suplimentară, o mașină la nu știu câte ore. Sunt microbuze, nu autobuze, capacitatea lor e mică, în ceea ce privește numărul de locuri. Și ca totul să fie bine pentru transportator, șoferii, ca să nu-i prindă poliția o iau pe drumul care s-a asfaltat în proporție de 60%, de la Barza, deși traseul nu este pe acolo. Doar ca să nu-i oprească poliția și să le dea amendă, pentru că legal nu au voie să ia peste numărul de locuri, dar asta fac zilnic și nici măcar acum nu țin cont că e sănătatea oamenilor în joc. Nu știu pe alte rude cum este, dar pe ruta asta e plin de oameni, pentru că mare parte lucrează în oraș. Azi (n.r. marți 17 martie) la ora 16.30, la cursa suplimentară așa era în microbuz. Acum că nu mai sunt copiii la școală a scos din curse. Nu mai sunt din jumătate în jumătate de oră, sunt din oră în oră și are și cursă suplimentară la orele de vârf, dar tot nu acoperă”,ne-a transmis un călător foarte revoltat și pe bună dreptate.

Dan Matei se revoltă și amenință cu procese

„Omul care i se pare că e aglomerat să-și ia mașină sau bicicletă, că a venit vara. Dați numărul la persoana care v-a sesizat, să mă contacteze și rezolv eu problema, nu e nici un fel de problemă. Eu vă știu pe dumneavoastră ca o fată deosebită, dacă vă apucați să scrieți de mine s-ar putea să vă dau în judecată, să vă cer daune. Faceți cum considerați, eu vă spun că întâi probați…dacă ați scris de la un rahat…puneți acolo…ce aveți dumneavoastră cu mine, aveți ceva cu mine? Eu vă spun că dacă scrieți vă dau în judecată și vă cer daune. Scrieți! Ăsta e punctul meu de vedere, dacă nu vreți să mergem împreună să probăm. Șoferii au semnat că nu ia nici o persoană peste numărul de locuri, deci scrieți de șoferul ăla nu de mine, că mă băgați pe mine și dacă mă deranjați pe mine eu oricum am pe Șipoteanu Răzvan și îi spun, dacă mâine apare articolul, ia apucă-te bă tu de doamna Claudia, că mă și cunoaște, că văd că are ceva cu mine”, și am redat în mare discuția telefonică purtată cu domnul Matei de la Matdan, plină de amenințări la adresa mea.

Domnule Matei, eu, ca jurnalist, nu sunt obligată, în condițiile în care dețin și declarație și imagini și punctul dvs de vedere, să vin să stau cu dvs la pânda șoferilor dvs cu care evident că v-ați înțelege.

În altă ordine de idei, conducerea CJ Vâlcea priveşte cu nepăsare cum firma MatDan se joacă cu vieţile a sute sau chiar mii de călători. Culmea este că cei aflați la conducerea Consiliului Județean le cerșesc vâlcenilor voturile, dar îi lasă deliberat să sufere şi să se înjosească când se urcă într-un mijloc de transport insalubru şi înghesuit.

Virusul COVID-19 se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra în corp prin ochi, nas și gură. În mijloacele de transport în comun este recomandată păstrarea distanței de cel puțin 1 metru între pasageri, în special când aceștia tușesc, strănută sau au febră, deoarece picăturile de salivă pot transmite virusul de la o distanță apropiată. Așadar, o mare parte din riscul de infecție în trenuri și autobuze depinde de cât de aglomerate sunt acestea. De asemenea, este important ca mijloacele de transport în comun să fie bine aerisite și igienizate cât mai des.

Îndeplinește transportatorul MatDan aceste condiții, domnule Costi Rădulescu? Când ați făcut ultima oară o inspecție la transportatorii licențiați?

Spuneți: „măsuri extraordinare luate de CJV împotriva coronavirusului”, care măsuri domnule Rădulescu?

Spuneți: „CJV acționează în continuare pentru protecția vâlcenilor”, care protecție domnule Rădulescu?

Spuneți: „toată lumea este pregătită profesional pentru a interveni în cazurile care pot apărea după valul de români care se întorc, zilele acestea, în România”. Păi doar pentru ei sunteți pregătiți, domnule Rădulescu? Cei din municipiu, cei din județ, ai cui sunt? Pentru domnia voastră doar procedurile inițiate la spitalele, sunt importante? Doar spitalele le aveți în subordine?

Concret, care sunt măsurile extraordinare pe care le-ați luat împotriva coronavirusului? Monitorizarea centrelor DGASPC și raportările de trei ori pe zi ori că constructorii de află pe șantiere, astea sunt măsurile extraordinare? Vai de noi!!!

Să sperăm, stimate domn, că valul de îmbolnăviri nu va veni de la călătorii care merg grămadă, unul peste altul. Să sperăm!

Credeți că va lua cineva măsuri împotriva transportatorului MatDan? Ridicarea licenței, dosar penal pentru transport peste capacitatea legală? Credem că nu. Și de data aceasta acest transportator își va vedea nestingherit de treabă, încălcând toate regulile de conduită socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19), care se pedepsesc prin încălcarea legii – Codul Penal, Art. 352 – zădărnicirea combaterii bolilor – și care nu este pentru firma MatDan!!!

Din presa locală despre Dan Matei/MatDan mai puteți citi…

Șoferi exploatați la maximum, călători în pericol

Proprii lui angajaţi recunosc faptul că pasagerii vâlceni sunt transportaţi în condiţii improprii, în microbuze vechi ce se pot transforma oricând în „cosciuge pe roţi

Firma Matdan face transport de persoane cu şoferi beți şi microbuze burduşite

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.