Loading

Cel mai impozant hotel al staţiunilor vâlcene revine la viaţă cu ajutorul unei infuzii financiare de aproape patru milioane euro
Cel mai mare monument hotel privat din România, Palace, din staţiunea Băile Govora, reabilitat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, va fi inaugurat, vineri, 24 mai,  la ora 12.00. Clădirea, veche de 100 de ani, e printre primele construcţii din ţară la care s-a folosit beton. Valoarea totală a proiectului de reabilitare e de 17.700.924,28 lei .
Monument istoric construit în perioada 1911-1914, hotelul Palace a fost primul hotel cu bază de tratament din România, construit după planurile arhitectului francez Eduard Doneaud, lucrările fiind coordonate de inginerul român Brătescu şi italianul Pukliky. Arhitectura clădirii este eclectică cu influenţe de art nouveau şi elemente de arhitectură neoromânească. Pentru ca greutatea construcţiei să fie cât mai mică, pereţii despărţitori au fost confecţionaţi din plută. Clădirea are 365 de goluri (ferestre, uşi), cifra simbolizând numărul de zile dintr-un an. Hotel de lux la acea vreme, Palace a fost construit în mijlocul parcului staţiunii amenajat de arhitectul peisagist francez E. Pinard. Mobilierul hotelului a fost din lemn de tei, candelabrele din bronz şi oglinzile de cristal. În baza de tratament a fost adusă aparatură medicală din Germania, parte din aceasta păstrându-se şi astăzi. Hotelul Palace a mai fost renovat în anul 1967, fără a fi făcute atunci şi lucrări la structura de rezistenţă.
Proiect de 80.000 de pagini
Hotelul Palace, deţinut de SC Băile Govora SA, a fost reabilitat, consolidat şi modernizat în cadrul proiectului „PLACE GOVORA SPA – SERVICII CAZARE**** , PROMOVARE ŞI DEZVOLTARE TURISM BALNEAR, AGREMENT TURISTIC”, din cadrul Programului Operaţional Regional 2007 -2013. „Proiectul are 80.000 de pagini. Implementarea a durat 42 de luni, iar renovarea a început pe 20 martie 2010 şi s-a finalizat pe 20 februarie 2013. Valoarea totală a proiectului e de 17.700.924,28 lei. Costuri eligibile 11.811.858,97 lei, cost ne-eligibil 2.558.536,29 lei şi TVA 3.330.529,02 lei”, a declarat Mihai Handolescu, directorul general al SC Băile Govora SA. Implementarea proiectului a determinat refacerea hotelului în scopul redării aspectului iniţial al clădirii şi clasificarea la categoria de 4 stele; creării de noi locuri de muncă şi  îmbunătăţirii gradului de atractivitate al regiunii Sud Vest Oltenia. În cadrul proiectului a fost modernizată şi extinsă infrastructura de cazare, modernizată baza de tratament, reabilitat rezervorul de apă minerală şi amenajătă o bază de agrement, pentru a fi oferite  servicii diversificate, la standarde europene. Faţadele au fost refăcute după aspectul iniţial al clădirii. Potrivit proiectului, hotelul are 106 camere cu dotări de 4 stele şi 26 de camere de 3 stele. „Prin proiect au fost diversificate serviciile turistice: s-a creeat un Business Club pentru organizarea întâlnirilor de afaceri; s-a asigurat accesul la internet în fiecare cameră şi s-au amenajat două săli de conferinţă la parterul hotelului. S-a dezvoltat şi baza de agrement prin: amenajarea şi dotarea unei săli de fitness, a unui cabinet de masaj, unei saune cu  capacitate de şase persoane şi s-a achiziţionat un solar. S-a reabilitat şi dotat cu aparatură şi baza de tratament”, spune Mihai Handolescu. Hotelul are şi trei spaţii de cazare pentru persoane cu dizabilităţi, un grup sanitar pentru acestea şi o rampă specială pentru accesul persoanelor în scaune cu rotile la intrarea în hotel. Antreprenorul lucrării este SC Conexvil SA, arhitectul proiectului, Cristinel Vlad şi profesorul inginer, Marin Marin, de la Universitatea din Timişoara care s-a ocupat de partea de consolidare.

Traian Băsescu şi Mugur Isărescu – invitaţi la recepţie
„Acum urmează activitatea cea mai grea, recuperarea investiţiei pentru a returna creditele şi o activitate foarte bună pe partea de marketing pentru a atrage cât mai mulţi turişti în zonă. Încercăm să intrăm în circuitul turistic pe piaţa din Europa”, a precizat Mihai Handolescu. La recepţie a fost invitat preşedintele României, Traian Băsescu, reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale Sud Vest Oltenia, Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, Autoritatea Naţională pentru Turism, Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, preoţi, oficialităţi locale, oameni de afaceri, operatori de turism şi politicieni. SC Băile Govora SA mai are în administrare hotelurile Belvedere, Parc, Casa Govoreană, Vila Crinul, Popas Turistic Silva, Ştrandul Salus.

Distribuie

2 comentarii

 1. Sunt un vechi manager in turism. Felicitari pentru renovarea hotelului. Astept cu mare nerabdare sa lucuiesc din nou in hotel. Am amintiri foarte dragi in statiunea Govora, cu hotelul Palace , Belvedere. Doresc sa fac o rezervare,sa vin cu familia. Momentan nu sunt in tara dar asi fi bucuroasa daca mi-ati oferi mai multe variante de sejur si tratament pentru o familie din 3 adulti si un copil. Multumesc. Va doresc mult succes, investitia sa fie la inaltimea pretentiilor. Astept raspunsul DVS.

  1. Buna ziua,

   Puteti suna la nr. 0729 062 222, pt detalii de cazare la Hotel Palace

   O zi buna!

   Claudia, directorul publicatiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.