245 total views

“Hidoșica”, statuia revoluționarului din faţa Prefecturii din Râmnicu Vâlcea care a fost botezată astfel din cauza aspectului inestetic, va fi mutată în zona Bisericii “Troianu”, a declarat, primarul Emilian Frâncu, răspunzând mai multor demersuri ale Direcției pentru Cultură.

“Statuia inestetică din centrul orașului, pe care mai în glumă mai în serios, oamenii au botezat-o Hidoșica, va fi mutată. Am reușit aceste demersuri împreună cu cei de la Direcția de Cultură, am primit și de la IPF Gherasim, arhiepiscopul Râmnicului, acordul pentru a putea duce în zona schitului din Troianu această lucrare.. Recunosc că nici mie nu mi-a plăcut statuia atunci când fosta administrație a decis să o așeze în centrul orașului, dar uite cât de greu se poate demonta un lucru făcut neinspirat”, a precizat Frâncu pentru Agerpres.
Directorul Direcției de Cultură, prof. Florin Epure a salutat “reușita primăriei” de a muta statuia din centrul municipiului. “Numai noi știm câte litigii am avut cu primăria pe tema acestei statui total inestetice. A fost nevoie chiar să apelăm la minister. Dar erau mulți turiști, oameni care veneau în municipiu și care erau dezamăgiți de această lucrare mai puțin reușită”, a declarat prof  Florin Epure.
Potrivit Agerpres, statuia Revoluționarului, pe care mass-media a botezat-o cu numele de “Hidoșica” reprezintă un bărbat “cu patru degete” ținând în mână un steag al Revoluției din Decembrie 1989. Aceasta a fost dezvelită în 22 decembrie 2011, deși Direcția pentru Cultură s-a opus acestui lucru.

sursa/agerpres

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.