2,537 total views
…dar nu prezintă „votanților” urgența acestei achiziții și nici oportunitatea viitoarei investiții.
La proiectul de hotărâre nu este atașat nici un „Raport administrativ” din care să rezulte importanța achiziției terenului sau măcar costul viitoarelor lucrări, în urma acesteia. Să soliciți votul de cumpărare pentru un teren în suprafață de 250 mp, cu 70.000 de euro (costul unui apartament!!!), dar să nu prezinți costul viitoarei investiții, trebuie să fie o lipsă administrativă de neignorat de către consilierii care trebuie să dea astăzi un vot „pentru”!!!
Astăzi, 30 iunie 2021, consilierii locali decid sau nu achiziționarea prin cumpărare a unui imobil-teren în vederea realizării unei căi de circulație și a unei parcări, teren în suprafață de 250 mp situat în Râmnicu Vâlcea, str. Gib Mihăescu. După achiziționare acest teren va avea destinația de drum public și parcare.
Conform PUZ aprobat prin HCL 160/2015, astăzi, terenul care se află în fața blocului F5 este utilizat de locatarii blocului, ca parcare. Prin achiziționarea lui se propune amenajarea unei căi de comunicație rutieră și a unei parcări care să asigure funcționalitatea zonei și a circulației. Prin august 2020, Direcția de Urbanism a comunicat executivului că o parte din terenurile afectate de amenajările descrise mai sus sunt proprietate privată, astfel încât pentru amenajarea căii de circulație și a parcării prevăzute în PUZ, este necesară exproprierea și/sau achiziția terenurilor aferente.
Pentru demararea acestor proceduri a fost verificată baza de date cadastrală a OCPI Vâlcea, rezultând că din terenul respectiv, o suprafață de 200 mp aparținând societății „Vila Noastră” SRL, administrată de Florin Cioacă, a fost donată și acceptată de CL prin HCL 175/2020, iar suprafața de 250 mp la ora actuală este încă proprietate privată.
Potrivit „referat de aprobare”, în septembrie 2020, conducerea Primăriei comandă un Raport de evaluare a proprietății imobiliare, iar Gheorghe Vasile, evaluator atestat ANEVAR, susține că valoarea de piață recomandată pentru terenul în suprafață de 250 mp este de, atenție!, 68.400 euro (333.000 lei), respectiv 274 euro/mp, echivalent a 1334 lei/mp!!!
În data de 3 decembrie 2020, valoarea rezultată din Raportul de evaluare i-a fost comunicată lui Tîmplaru Adrian, dar solicitarea transmisă prin poștă nu a fost primită de acesta. În data de 18 decembrie se retrimite adresa, dar nici de această dată Tîmplaru nu o primește. Conducerea Primăriei face toate demersurile necesare pentru a găsi proprietarul, astfel că, după o comunicare telefonică cu acesta, Raportul și solicitarea îi sunt transmise pe mail, el mutându-se între timp în București. În data de 7 iunie 2021, Tîmplaru comunică, în final, că este de acord cu propunerea de vânzare (credem și noi că este, să te faci peste noapte cu 70.000 de euro pe 250 mp teren nu e „dicolea”!!!) la prețul în euro stabilit prin Raport.
Nu credem că se dorește achiziția unui teren cu 70.000 de euro, dar costul lucrărilor pentru care acesta este cumpărat să fie de 20.000…30.000 euro!?!? Nu are cum! Nu credem nici că viitoarea lucrare va avea un cost pe peste 300.000 de euro ca suma de achiziție de 70.000 de euro să fie justificată!? Mai mult, inițiatorul proiectului de hotărâre, Mircia Gutău, ne spune că suprafața pe care dorește să o cumpere și care are un cost exorbitant este utilizată de locatarii ca fiind parcarea lor.
Atunci, se pun următoarele întrebări:
Cine a făcut parcarea pe acest teren privat? Cioacă Florin? Locatarii blocului? Cine? Actuala parcare a fost făcută de către Primăria Râmnicu Vâlcea, cu bani publici? Cum? Florin Cioacă abia în 2020 donează o parte din teren și restul abia acum se intenționează să fie achiziționat!?!? Cum adică este necesară exproprierea și/sau achiziția terenurilor aferente, acum? Nu cumva prin viitoarea „investiție” benefică chipurile locatarilor se dorește ascunderea unor lucrări deja executate cu bani publici pe teren privat ? Asta să fie ? Are cine să ne spună dacă așa e sau nu? Are cine să ne spună până la urmă cui îi va folosi această cale de acces, lui Florin Cioacă și viitorilor săi locatari sau la mâna de locuitori ai blocului F5? Cine știe adevărul ? Ce se ascunde în spatele acestei achiziții suspecte, dpndv!!! Transparența privind cumpărarea terenului de doar 250 mp la un cost enorm de 70.000 de euro, lasă mult de dorit. Proiectul este incomplet și suspicios rău! Tîmplaru de ce nu a donat ca și investitorul imobiliar?
În loc de concluzii,
Mă duc să-mi cumpăr 250 mp de teren unde municipalitatea e obligată să facă o investiței de interes local, ca mai apoi să vină să mă caute peste tot dacă mă găsește, că între timp mă mut, să mă despăgubească cu cât vreau eu, dacă vrea să facă lucrarea!!! Altfel nu i-l dau!!! Și clar că nu voi accepta un alt evaluator în afară de Gheorghe care le face pe toate!!! Tot el să-l facă și pe al meu!!!
Hai, zâmbiți! Nu vă fie teamă, mai sunt terenuri de cumpărat!
SE PARE CĂ VOM REVENI PE ACEST SUBIECT!