340 total views

Problemele de la Grădința nt. 7 sunt departe a fi încheiate. Astăzi în Consiliul Local, la finalul ședinței ordinare, s-a dezbătut acest subiect care, nu a adus nimic în plus, ba mai mult, se pare că voit, primarul amplifică incertitudinile în care se află unitătea de învățământ. Acesta insistă să dea vina pe Inspectoratul Școlar, iar Primăria nu e vinovată pentru cele create.

O declarație din urmă a edilului pentru publicația noastră avea la bază o motivare și anume, că desființarea grădiniței se datorează insuficienței fondurilor care sunt foarte mici raportate la cheltuieli, dar şi numărul mic al copiilor care frecventează această grădiniţă. Mai mult, tot edilul susținea atunci că  Inspectoratul a venit cu o situaţie, printre care au enumerat şi grădiniţa nr. 7, că ar avea foarte puţini elevi şi efortul nu se justifică.

Elena Călinoiu, educatoare la Grădinița 7 ne declara același lucru – ”Gutău mi-a spus că Inspectoratul Şcolar Judeţean a propus desfiinţarea acestei unităţi de învăţământ, afirmaţie care mi-a fost contrazisă de ispectorul general şcolar Andra Bica”.

Andra Bica ne declara că  „nu există o hârtie oficială în acest sens, semnată de mine. Discuţii au fost, am avut întâlnire cu directorii de licee, ştiţi bine că se punea problema desfiinţării unor licee, deci discuţii au existat, dar procedural nu există o adresă de la noi către primărie”.

Ne întoarcem la dezbaterea de la finalul ședinței si menționăm că nimic nu s-a clarificat. Ba mai mult, edilul are discursul lui… ”nu Primăria e de vină, ci ISJ Vâlcea”. Vom continua  controale să vadem câți copii sunt.

După ședință, redacția noastră a intrat în posesia răspunsului solicitat în baza Legii 544/2001adresat Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, pe care îl publicăm integral pentru a lăsa cititorii noștri să tragă singuri concluzia. Dar, pentru o și mai bună informare atașăm acestui articol în format video dezbaterea subiectului. Veți vedea și asculta păreri pro și contra, dar și atitudinea edilului.

Cerere 544 ISJ Valcea

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.