2,997 total views

…și astfel, cu toate că, edilul poate fi acuzat de corupție, trafic de influență, abuz în serviciu, lui nu-i pasă, face doar ce vrea. El și numai el decide cum ne cheltuie banii și unde. În luna decembrie, mulți bani s-au cheltuit în casa lui – Stephany Club.

Așadar, angajații Primăriei astă seara, au fost invitați de șeful lor, primarul Mircia Gutău, la un eveniment de bilanț și socializare, iar locația aleasă de edil a fost chiar casa lui – Stephany Club, un brand care activează prin SC Continente SRL, firma familiei Gutău. Prin această decizie, Gutău a ignorat toți râmnicenii, atunci când a hotărât să cheltuie din banii lor în casa lui, bani ce vor intra în buzunarul familiei lui. Nu credem că mai există un cetățean care să nu știe că Stephany Club este sala de evenimente a edilului.

Ca o introducere, menționăm faptul că, în marea majoritate a cazurilor, o societate are un administrator în drept și unul în fapt. În cazul SC Continente SRL, Gutău Mircia este administrator în fapt și Verigeanu Florin Lucian este administrator în drept. Și să nu o lungim că nu are rost, Gutău poate fi acuzat, prin ceea ce face, de – abuz în serviciu în formă continuată, trafic de influență ori conflic de interese, pentru că el este, așa cum spuneam, administratorul în fapt și nu în drept pentru Stephany Club – sală de evenimente – care activează pe SC Continente SRL.

Deci, cel care ia deciziile pe această societate este Gutău Mircia fără nici un alt dubiu. Mai mult, administratorul în drept, adică Verigeanu Florin Lucian, îi este subordonat la Primărie. Toate cele evidențiate ne demonstrează că Gutău poate fi acuzat de tot ce este mai rău, inclusiv de corupție, pentru că în realitate este firma lui, el este beneficiarul uzufructului, el și familia lui (rudele de gradul I) sunt beneficiarii dividendelor, atât material cât și nepatrimonial, și menționăm și oprobriul public – recunoașterea publică care îi alimentează egoul.

Administratorul în fapt al „continentelor” din Râmnicu Vâlcea este doar Mircia Gutău, restul sunt de interfață, interpuși, de formă sau cum doriți să le spuneți. Avem de-a face cu un cras conflict de interese pentru că și-a atribuit sieși un contract, pentru că așa cum spuneam, administratorul în fapt este el, Mircia Gutău și nimeni altcineva.

Administratorul în documente al SC Continente SRL este Verigeanu Florin, nimeni altul decât manager-ul secției de handbal la instituția publică Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea, deci este plătit din bani publici. Verigeanu este numit administrator în 2015, are mandat nelimitat, iar data depunere specimen semnătură tot din martie 2015. În Continente SRL, Gutău Vlad și Gutău Cristina Ioana au calitate de asociați.

În urma deciziei, ca acest eveniment să se organizeze la Stephany Club, este evident că a rezultat un contract între SC Continente SRL și Primăria Râmnicu Vâlcea, contract pe care îl semnează administratorul Verigeanu, adică angajatul SCM Râmnicu Vâlcea, instituție publică a Primăriei, bugetată peste 80% din bani publici. Cu alte cuvinte, Verigeanu semnează cheltuirea banului public de la bugetul la local către firma șefului lui, primarului Gutău Mircia.

Totul se încadrează la fapte de corupție și nimic altceva. Gutău își acordă contracte sieși, având ca interfață un „papagal” care acționează și reacționează la ordinele lui. Dă dovadă de o foame nepotolită de bani, acesta fiind doar unul din exemplele prin care își alimentează conturile familiei din bugetul local.

„Hotărârea nr. 344, privind aprobarea calendarului evenimentelor festive din luna decembrie 2019 și a bugetului estimat aferent organizării acestora, cuprinde pe larg denumirea tuturor evenimentelor. Potrivit calendar, astă seară are loc „eveniment de bilanț și socializare pentru personalul din cadrul Primăriei municipiului și din structurile subordonate” ..

Firma SC Continente SRL, este deținută de Vlad Gutău – 50% și Cristina Gutău – 50%, ei sunt beneficiarii sumelor plătite de Gutău Mircia, în calitate de primar, din bugetul local. Prin aceasta primarul Gutău Mircia transferă fonduri publice către copiii săi Gutău Vlad, Gutău Cristina.

Firma SC Continente SRL funcționează, potrivit documentelor oficiale de la Registru Comerț, din 1994, când calitate de asociați în firmă aveau Gutău Mircia și Măciuceanu Verigeanu Florin Lucian. În 2017 societatea a vut 14 angajați și un profit de 4966 lei, în 2017 a avut 15 angajați și un profit de 38. 295 lei, iar în 2018 a avut 16 angajați și un profit de 111.842 lei.

Suntem convinși că edilul va reacționa dur la adresa acestui articol și ne va remite un drept la replică usturător, așa cum numai domnia sa se pricepe, dar ni-l asumăm! Chiar vrem să știm ce ar putea să spună la cele prezentate si documentate!

Cine îi dă edilului atâta putere, de își permite să sfideze absolut tot ? De dosarul cu uzurparea de calități se mai aude ceva? 

Mai vreți ca Gutău Mircia să fie primar?

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.