Loading

..și nu Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, cum se specifică în „Referatul de Aprobare”, pentru că știm cu toții cine este CL. Mai mult, edilul „a obosit” sau atât de rău s-a supărat (nu s-a împroprietărit cu cei 29 mp) că-și deleagă atribuțiile de primar vicelui Vețeleanu, să-și „rupă” și el gâtul, nu doar Maria Preda, că ea a tot semnat în numele lui alte proiecte suspecte. Dacă pleacă, măcar să plece toți trei de mână.

Totuși, vedem că „Referatul de Aprobare” nu este întocmit de nici un departament al Primăriei, dar cu toate astea este asumat prin semnătură de Maria Feroiu – director executiv (unde nu știm, că nu se specfică) și Adina Gruițoiu – șef serviciu (unde nu știm, că nu se specifică). Am făcut aceste observații nu că noi nu știm cine sunt respectivele angajate sau la ce departament activează, ci să arătăm cum cu o grabă, și poate saturație pe ultima sută de metri, înainte de alegeri, nu mai punem toate informațiile, ignorând importanța acestora.

Simplu cetățean care intră pe site-ul instituției și accesează ordinea de zi a ședinței, studiind proiectele de hotărâre, vede directori ori șefi care semnează proiectele, dar ce departamente reprezintă nu vor putea ști. Se vede „oboseala” angajaților și este cât se poate de normal să-i înțelegem, au alergat la propriu în acest mandat. E greu să ții pasul cu Gutău, după ce administrația Matei a fost una extrem de lejeră. Acum tot salariul lor, nu vă grăbiți, al unora gen Feroiu, Gruițoiu, este justificat.

Revenind la proiectul de „renunțare la dreptul de administrare a suprafeței de teren de 9635 mp din curtea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea”, suprafață pe care edilul a dorit să realizeze o parcare și spații verzi, se face cu un motiv nejustificat, spunem noi. Se invocă contextul creat de răspândirea covid 19, instituirea stării de urgență pe tot teritoriul României, instituirea stării de alertă care se menține în continuare, din cauza cărora s-a impus amplasarea pe o suprafață semnificativă din acest teren, a unor containere pentru triajul epidemiologic al bolnavilor, astfel încât, în aceste condiții, lucrările de reamenajare a parcării și spațiilor verzi nu mai pot fi realizate de către Consiliul Local.

Menționam graba, saturația și, mai nou, dintr-o dată vedem cum Consiliul Local face lucrări și nu Primăria, prin primar, pentru că acesta a votat ceea ce i-a propus, fiind de fiecare dată inițiatorul tuturor proiectelor, excepție făcând proiectele din 24 august 2020. Consiliul Local este legislativul acestui municipiu și nu executivul, iar adoptarea hotărârilor de către acesta sunt aduse la îndeplinire de către Primar, adică Gutău. Mai mult, dacă primarul nu-şi îndeplineşte atribuţiile conform hotărârilor adoptate, Consiliul Local îl trage la răspundere pe el. Cât timp Gutău va fi primar nu vom vedea așa ceva.

Ținând cont de cele enumerate, conducerea Primăriei mai susține că, în actuala situație generată de covid, este necesară o administrare unitară de către Consiliul Județean, adică a întregului teren din curtea spitalului. Cu alte cuvinte, susține Gutău, CJVL nu poate utiliza acum cei 9635 de mp pentru că îl încurcă Protocolul și Procesul verbal de predare-preluare către Consiliul Local Municipal a suprafeței respective de teren. Poate Gutău i-a strigat lui Costică că-i folosește ilegal terenul, acum fiind al lui. Cine știe!? Cert este, Consiliul Județan la ora actuală ocupă suprafața de teren care aparține CL și pe edil îl deranjează, de parcă ar plăti vreo chirie pe el.

În traducere liberă, Costică Rădulescu îl încurcă, ocupându-i terenul pe care el voia să investească. Firmele de casă nu mai au de lucru!? Trebuie să menționăm că, an de an, consilierii județeni au aprobat milioane de lei pentru susținerea SCM Râmnicu Vâlcea. Deci bani pentru echipa de handbal s-au găsit, dar să-și modernizeze singur curtea Spitalului Județean nu s-au găsit. Cum să se găsească dacă avem noi la municipiu, noi care ne-am împrumutat de milioane de euro? Echipa de handbal o susținem cu 11 milioane de lei din bugetul local, iar pentru lucrări ne împrumutăm și prin dobânda plătită băncilor acestea ajung la costuri finale inimaginabile. Asta este administrația Gutău, gândire limitată…

Consiliul Județean în 4 ani de zile a sponsorizat evenimente din județ care nu erau o prioritate, dar parcarea o vrea modernizată din bugetul local. Sincer, și noi am obosit cu binomul Gutău/Rădulescu, cea mai nocivă echipă pentru județ și municipiu din care au prosperat doar interesele de grup.

Concluzia?

Nu se știe motivul real pentru care Gutău refuză să mai facă această investiție, dar sigur covid 19, cândva, va lua sfârșit, poate într-un an scăpăm de acest virus, iar lucrarea putea să fie executată oricând, după această perioadă grea încercată pentru toată lumea. Când e vorba de gândirea lui Gutău, ne putem aștepta la orice. Dacă aș fi consilier nu aș vota până Gutău nu m-ar lămuri de ce renunță, neacceptând răspunsul „oportunitatea o stabilește Gutău”, acesta nefiind un răspuns care dovedește transparență , ci doar tupeu și infatuare.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.