893 total views

…în condițiile în care se anunță vremuri extrem de grele, iar angajatorii și-au trimis oamenii acasă, le plătesc șomaj tehnic sau le sistează contracele de muncă pentru că nu-i pot plăti. Guvernul dă ordonanță să fie scutite de la ratele bancare atât persoanele fizice cât și juridice. Cu toate astea, firmele vâlcene se pare că au bani de-i întorc cu furca dacă-și permit, pe vremurile astea, să facă sponsorizări și publicitate, când toată lumea plânge că e în pericol să-și piardă locul de muncă.

Angajatorii nu mai pot plăti salariile? Se pare că la Vâlcea, alta e sutuația și nu vom avea această problemă. La noi sunt bani, firmele își fac publicitate și economia vâlceană duduie. Firmele noastre nu vor fi scutite de ratele la bănci. 80% din populație stă acasă și angajatorii îi plătesc fără nici o problemă.

Echipa este în repaus, poate 2, 3 luni, poate mai mult, nimeni nu știe cât, pentru că nimeni nu știe ce va fi și cu ce ne vom confrunta. Instituția cu cel mai mare buget alocat, din bugetul local, intră în istoria Râmnicului, după ce în 2019, haotic, angrenează bugetul în tot felul de cheltuieli. Cu sume nejustificat de mari, din punctul nostru de vedere, SCM achiziționează tot felul de servicii.

Așadar, pe spatele echipei de handbal, băieții deștepți cu acces la banii orașului, atacă, încă din primele luni ale anului, bugetul SCM Râmnicu Vâlcea care urmează a fi distribuit exact ca în 2019, către cine trebuie, doar către firmele apreciate de edil. Handbalistele au tras în 2019 să aducă echipa unde este, băieții deștepți au tras și ei să ducă banii unde trebuie.

Dacă echipa nu ar exista, nici ei nu ar avea de unde să se înfrupte. Oare știu fetele astea ce buget are clubul și cum se cheltuie? Noi nu credem! Ele știu să joace și să-și încaseze salariul, corect!, de restul se ocupă Gutău și Verigeanu, prietenul lui de afaceri din „copilărie”.

Pe ordinea de zi a ședinței, astăzi 31 martie, Consiliul Local va aproba majorarea bugetului SCM cu 100.000 lei, sumă ce provine din sponsorizări/reclamă și publicitate și care va fi alocată pentru întreținerea, repararea și buna funcționare a Sălii Sporturilor Traian.

Vedem atașat proiectului de hotărâre un „referat de aprobare” și un „raport” fără o minimă informație despre ce reparații ar fi vorba, ce întreținere, asta în condițiile în care, în 2019, firmele – Burgaz SRL – 179.392 lei – Hispano Construct SRL – 156.456 lei – Stigi House SRL – 136.842 lei, au efectuat tot lucrări de reparații. Pe lângă aceste firme de construcții, care au oferit SCM Râmnicu Vâlcea reparații curente în cuantum de 472.690 lei, tot reparații curente sunt oferite și de Piețe Prest în cuantum de 18.500 lei și suma de reparații ajunge la 491.190 lei.

Astăzi vedem cum băieții deștepți împart altă 100 de mii tot pe reparații. Pe 4 martie a avut loc meciul dintre SCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova, unde fetele noastre au învins, iar în timpul meciului am dat un tur pe la toalete și ce s-a mai putut. Nimic nu mi-a atras atenția că ceva e nou, s-a reparat ceva, este schimbat ceva pe undeva, atât cât am putut să văd. Nimic nou.

Nimeni nu știe, în 2019, ce lucrări de reparații au fost făcute la Sala Sporturilor Traian, în cuantum de 500.000 lei, într-un an de zile, cu 4 firme.

Pe data de 18 decembrie 2019, am transmis o adresă Primăriei Râmnicu Vâlcea și am solicitat în copie: contractele de donații către SCM Rm Vâlcea, contractele de publicitate pentru SCM Rm. Vâlcea, ale firmelor care s-au promovat pe echipamentele sportivelor, afișare banner, etc, contractele de publicitate cu ziare locale, naționale, televiziuni locale, naționale, dar și potrivit tabel buget de venituri și cheltuieli, Titlul II, Bunuri și servicii – copie de pe toate plătile pentru – furnituri de birou, materiale pentru curățenie, transport, materiale și prestări servicii, alte bunuri și servicii pentru întreținere, reparații curente, hrană pentru oameni, medicamente și materiale sanitare, deplasări interne, deplasări în străinătate, chirii, alte cheltuieli cu bunuri și servicii, toate pentru anul 2017, 2018 și 2019.

Executivul local îmi transmite mai multe pagini sub formă de tabel cu cheltuielile SCM pe anii solicitați, dar nu și copie de pe contractele solicitate. La scurt timp de la primirea acestora și după răsfoirea lor, m-am văzut nevoită să revin cu altă adresă, pe 23 ianuarie 2020, de data asta solicitând doar anumite documente în copie și care au părut a fi plăți suspecte (umflate!).

Este adevărat, a doua adresă cuprindea un set de 60 de întrebări, dar au fost întrebări pentru plățile suspecte, ale căror documente puteau fi transmise pe adresa de email. Nici până astăzi nu am intrat în posesia răspunsului, deoarece edilul a vrut să-mi demonstreze că-mi bag nasul prea mult și s-a gândit să-mi perceapă, din rea voință, un cost total nejustificat. Prin Daniel Ionescu, purtătorul de vorbe, semnatarul de comunicate, responsabilul pe cultură sau ce atribuții mai are pe acolo și pe care le îndeplinește cu sfințenie, edilul îmi solicită suma de 1394 lei pentru 697 de pagini.

Potrivit altor multor solicitări transmise de către mine, Primăriei, în baza Legii 544/2001 acestea se încheie cu următorul enunț: „solicităm primirea prezentei adrese, darea unui număr de înregistrare și trimiterea unui răspuns în termenul de 10 zile prevăzut de art.7 din Legea nr. 544/2001. Dorim ca informațiile solicitate să ne fie furnizate în format electronic, la adresa de mail X sau prin poștă la adresa Y”, enunț pe care îl folosește oricine face o astfel de adresă.

Așadar, conducerea alege să nu-mi transmită răspuns nici pe mail și nici prin poștă, îmi solicită să achit taxa de 1394 lei, iar cu o copie dovadă plată să mă duc la Primărie să ridic documentele, lucru pe care nu l-am făcut nici în ziua de astăzi și pe care nu am să-l fac nici în perioada următoare. Taxa impusă de administrația locală este o taxă abuzivă și ilegal constituită.

Ca atare, de exemplu, nu am putut să intru în posesia contractelor de reparații lucrări la Sala Sporturilor Traian, pentru a putea observa ce lucrări s-au făcut și în ce perioadă. În schimb, prin tabelul cu plăți transmis de Daniel Ionescu am putut observa plățile către constructorii contractați de SCM Râmnicu Vâlcea, pentru lucrări/reparații.

Piețe Prest – 18.500 lei – plată efectuată în octombrie 2019, O.P. nr 1669/30/10/2019

SC Burgaz SRL – 179.392 lei – plată efectuată în octombrie, O.P. nr 1584/10/102019

SC Hispano Construct SRL – 156.456 lei – plată efectuată în octombrie, O.P. nr 1653/23.10.2019

SC Stigi House SRL – 136.842 lei – plată efectuată în decembrie, O.P. nr 2029/18/12/2019

Alte reparații au mai efectuat pentru SCM în 2019 – SC Acitim Construct -200 lei și SC Automatizări SRL – 3718 lei, ambele plăți efectuate de către SCM în luna aprilie

Concluzia?

În plină epidemie de coronavirus, Gutău primește sponsorizări pentru echipa de handbal, iar suma o folosește pentru lucrări reparații și întrețiere, în condițiile în care bugetul SCM este de 11 milioane de lei.  Gutău nu a cumpărat seturi de măști și mănuși pentru angajați, cadrele medicale, populație, pentru că nu dă 12 lei pe o mască, preț piratat în această perioadă și care i-ar putea aduce, spune dumnealui, un posibil dosar penal. Procurorii cică acum pândesc, mai susține edilul. Sănătatea populației poate să aștepte, Gutău schimbă garduri, borduri face parcări și asfaltează. Lucrările trebuie să continue!

Vom reveni cu detalii despre lucrările de reparații, în curând, în alt articol.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.