268 total views

Imediat ce Mircia Gutău a revenit în confortabilul fotoliu de edil-șef al Râmnicului, în vara acestui an, primăria și-a redescoperit brusc apetitul pentru tranzacții imobiliare de anvergură.

Deși lucrările au fost recepționate luna trecută, administrația locală încă nu a primit nici până în prezent undă verde de la ANL pentru a înmâna cheile celor 105 apartamente cu două camere și garsoniere de pe strada Marin Sorescu (cartier Ostroveni) tinerilor râmniceni selectați de comisie. Și nici nu se știe dacă măcar la începutul anului viitor noii chiriași se vor putea muta în ele.

În același timp, am aflat pe surse (și sursele noastre sunt, în general, foarte bine informate) că primarul Mircia Gutău deja pregătește cumpărarea de către primărie (păi, cum altfel?) a unor terenuri, chiar în spatele Căminului de Bătrâni din Ostroveni. Cum știam că în zonă terenurile sunt în general proprietăți private, am intrat în vorbă cu vecinii și am aflat că primăria intenționează să cumpere în total o suprafață de aproximativ 7.000 de mp de la moștenitorii defunctului om de afaceri Dumitru Crăciunescu, fondatorul fabricii de mezeluri Diana și a lanțului de magazine cu același nume.
Pretextul pregătit, la nevoie, pentru curioși ar fi că terenurile sunt necesare pentru construirea de noi locuințe sociale, însă noi am aflat că scopul tranzacției este cu totul altul. Vom urmări cu mare atenție derularea afacerii și vă vom ține la curent cu celelalte detalii pe măsură ce le aflăm și le verificăm.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.