70 total views

La propunerea edilului-şef, Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a aprobat majorarea tarifelor pe care râmnicenii trebuie să le achie operatorului de salubrizare.

Mircia Gutau i-a trădat pe râmniceni, majorându-le tariful pentru gunoi în paragul iernii, sezon în care toate prețurile sunt mai mari. În acelaşi timp, Primăria lui Gutău, deşi a pierdut o primă etapă în instanţa de fond, încă se judecă cu operatorul de salubritate Romprest şi cu atât mai mult majorarea nu trebuia acceptată. Până acum, pare că doar campania electorală a fost un motiv pentru care Gutău, PSD şi PER nu au probat majorarea de tarife la şedinţa anterioară a Consiliului Local în care a fost pus proiectul pe ordinea de zi. Gurile rele, însă, vorbesc şi despre alte argumente mai puţin curate…

Şedinţa ordinară a Consiliului Local (CL) Râmnicu Vâlcea din octombrie 2016 a avut pe ordinea de zi “proiectul de hotărâre privind colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor menajere”, proiect ce nu a fost votat, considerându-se de către executiv ca fiind o solicitare insuficient fundamentată şi neconformă cu realitatea, potrivit explicaţiilor aleşilor din acel moment. Marţi, 27 decembrie, acelaşi proiect de hotărâre a fost repus pe ordinea de zi a şedinţei ordinare şi votat în bloc de către consilierii locali ai PSD şi PER. Doar cei patru aleşi ai PNL şi trei ai ALDE s-au abţinut de la vot. Trebuie amintit că expunerea de motive pentru majorare a tarifelor operatorului Romprest, transmisă CL, este la fel ca şi prima. Singura diferenţă între proiectul respectiv pus pe ordinea de zi a şedinţei din octombrie şi decembrie, o fac alegerile parlamentare care s-au încheiat şi logica de campanie electorală care a primat.

Gura târgului spune însă altceva. Proiectul cu pricina ar fi fost respins prima dată pentru că se presupune că edilul nu s-ar fi înţeles personal cu Romprest, iar acum da! Şi la prima şedinţă, şi acum, în sală s-a aflat şi conducerea Romprest. La prima a ameninţat cu aducerea gunoiului în faţa Primăriei, iar acum nu au scos nici un cuvânt! Ba, mai mult, ca să se asigure că proiectul se va vota de către consilierii locali, directorul Gigi Ene a aşteptat pe holul Primăriei un semnal… că totul este în regulă. Semnalul l-a primit de la consilierul local PSD, Ilie Amza. Acest “vot sigur” i-a fost transmis managerului Romprest cu doar un minut înainte de începerea şedinţei. Deci, gura târgului nu cleveteşte fără rost, iar ceva sigur s-a întâmplat, chiar dacă vor striga unii că nu putem dovedi nimic.

Primăria condusă de Gutău, cu jurişti ori incompetenţi, ori de rea credinţă, dacă e să ne luăm cel puţin după modul în care a fost întocmit caietul de sarcini al licitaţiei, a pierdut primul proces cu Romprest, urmând să achite operatorului de salubritate, dacă verdictul rămâne definitiv suplimentar suma de 1 milion lei (10 miliarde  de lei vechi).

De ce a spus Gutău în conferinţa din 23 decembrie că mai mult ca sigur nu li se va aproba mărirea, iar astăzi ea a fost aprobată de blocul aleşilor PSD-PER, încă nu ştim! Dar tot se va afla!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.