Loading

…care apațin unui vechi proverb românesc ce și astăzi este folosit, chiar dacă mai mult la figurat.

De patru ani de zile, PER-PSD, în consiliul local, insistă să adopte hotărâri cu încălcarea legii. Zeci de proiecte nu au respectat legea ajungând hotărâri prin viza de legalitate asigurată de Prefectura Vâlcea, prin prefect Florian Marin, o slugă politică ce la ordinul binomului Gutău/Rădulescu a călcat legea în picioare, făcându-le mofturile administrative.

Câteva publicații, le numărăm pe degete, am sesizat public prin n articole aceste abuzuri administrative, dar instituțiile statului cu drept de control au dormit și în continuare dorm. Societatea civilă a reacționat și ea la articolele noastre, dar tot fără succes, pentru că vorbim de interesele unui grup infracțional care a acaparat municipiul, iar abuzurile au primat. IPJ Vâlcea, sub mandatul lui Iana Cosmin, DNA și DIICOT le-au fost complici, articolele de presă documentate, sesizările întocmite și transmise acestora, unele, au fost clasate pe motivul prescrierii, altele că nu există prejudiciu, altele au rămas în sertare, totul doar în apărarea lui, a celui care încalcă legea, zi de zi – Gutău.

Întotdeauna s-a urmărit scoaterea de sub răspundere penală a primarului Gutău. A fost și este cât se poate de vizibil. S-a urmărit curățirea cazierului lui, ajuns la putere, pentru că a primit prea multă forță la alegerile din 2016, din partea celor care l-au votat, cetățenii acestui municipiu. Am spus și o voi spune mereu, iar mulți știu că promovez acest punct de vedere – Gutău are puterea dată de la cei care l-au votat, dar și de la cei care, odată ajuns primar, s-au dus în genunchi la el să le angajeze, copiii, soțiile, soții, amantele, rudele, uitând de moralitate, devenind astfel datornici pe viață, lui, Gutăului.

Ei i-au dat putere, ei sunt cei care astăzi reprezintă oglinda societății locale actuale, dar și agenții economici abonați la bugetul local care, prin lucrări de proastă calitate și la costuri exagerate, i-au girat parandărătul. La fel, copiii lor, amantele lor, și nu numai, și-au luat apartamente, mașini luxoase sau și-au ridicat case pe care nu-și vor permite să le întrețină (viceprimarul Carmen Maria Preda este un exemplu viu, dar într-un articol separat vom detalia furtul )

Ei sunt cei cărora Gutău și camarila le-au spălat creierii, au crezut că o duc mai bine, că ce fac este corect, dar asta doar pentru că au gândit alții în locul lor, ei devenind doar simpli executanți care au primit, majoritatea, doar frimituri, puțini fiind cei care într-adevăr s-au îmbogățit din banii publici. Este adevărat, unii, între timp, s-au trezit și au conștientizat răul pe care l-au făcut, aliindu-se cu el, cu infractorul șef, pentru că au văzut unde a ajuns dându-i puterea.

Am făcut această introducere să demonstrăm, pentru a nu știm câta oară, că Gutău activează doar prin încălcarea legii, iar Prefectura Vâlcea, într-un timp extrem de scurt, ne prezintă public, în sfârșit, două hotărâri emise cu încălcarea legii, fiind de fapt un abuz din partea lui Gutău.

Juriștii Prefecturii Vâlcea, după ce au procedat la verificarea legalității HCL 154/2020 privind încetarea folosinței gratuite de care a beneficiat Fundația Cultural Științifică „Millenium” asupra imobilului situat în Cartier Fețeni, au constatat faptul că proiectul de hotărâre a fost adoptat cu încălcarea prevederilor legale. Mai mult, aceștia susțin că există o contradicție între temeiul juridic în baza căruia a fost adoptat actul administrativ, motivație ce rezultă din preambulul acestuia și soluția propusă.

De fapt, nu este clar temeiul juridic în baza căruia a fost adoptat actul administrativ, fiind evidente modalitățile diferite de acțiune care nu au fost respectate de Primăria Râmnicu Vâlcea, autoritatea deliberativă. În aceste condiții, s-a constatat în mod clar că în aceeași ședință a Consiliului Local, prin aceeași hotărâre, a fost adoptat un act administrativ cu temeiuri juridice distincte care prevăd proceduri distincte pentru adoptare. În consecință, se apreciază că la emiterea acestei hotărâri nu au fost prezentate normele legale și se solicită să se procedeze la revocarea actului administrativ în următoarea ședință a Consiliului Local, în caz contrar, se vor adresa instanței de contencios administrativ.

Adresa Instituției Prefectului este transmisă, către Primăria Râmnicu Vâlcea, în data de 28 iulie 2020 și este semnată și asumată de fostul prefect Tiberiu Costea și subprefect, la vremea respectivă de Sebastian Fârtat.

În replică, Direcția Administrație, Juridic, Contencios – emite un punct de vedere „privind solicitarea de revocare a HCL 154/2020 referitoare la încetarea folosinței gratuite de care a beneficiat Fundația Cultural Științifică „Millenium” asupra imobilului situat în Cartier Fețeni”, iar potrivit explicațiilor, care deși nu le combat pe cele ale Prefecturii Vâlcea, propune „menținerea HCL 154/2020” și nu acceptă indicațiile specialiștilor din Prefectură, susținând „ca temeinică și legală” adoptarea acesteia.

Adresa Prefecturii transmisă către Primărie, este completată și de „Plângerea prealabilă” întocmită de Fundația Cultural Științifică „Millenium” pe care o regăsim atașată ordinii de zi a ședinței extraordinare din 18 august 2020.

Ori, pentru a se înțelege încă o dată, raporturile juridice generate în jurul imobilelor din Cartierul Fețeni, și care fac obiectul acestor adrese pro și contra, se face în documentul „Plângere prealabilă” un scurt istoric al actelor juridice ce au legătură cu aceste imobile.

Reamintim doar că prin HCL 8/2009 s-a transmis în folosință imobilul Căminului Cultural Fețeni, în suprafață de 184 mp și terenul aferent de 1418 mp cu obligația ca Fundația „Millenium” să reabiliteze clădirea existentă care, după perioada de 49 de ani, va reveni municipiului Râmnicu Vâlcea, fără pretenții de despăgubire. După aceasta s-a întocmit Protocolul de predare primire în care, sub semnătura ambelor părți că se cedează folosința imobilelor pe o perioadă de 49 de ani cu posibilitatea de prelungire prin acordul părților, singura obligație a Fundației „Millenium” fiind de a pune la dispoziție spațiul pentru desfășurarea activităților administrației publice locale, la cererea Primăriei. De menționat că în același protocol nu au fost stabilite termene sau alte obligații încheiate între părți.

Din anul 2014, de la data recepționării noii clădiri, Fundația „Millenium”, în calitate de proprietar al construcției, a generat venituri pentru bugetul local în cuantum de aproximativ 15.000 lei anual numai din impozitul achitat pentru clădirea nou construită. Acum, valoarea actuală a clădirii construite este de aproximativ un 1.500.000 – 2.000.000 lei, sumă a cărei restituire revine Primăriei, din bugetul local, în ipoteza în care, în mod ilegal, municipalitatea ar da Fundația „Millenium” afară din imobil.

Toată această mascaradă întreprinsă de municipalitate fiind de fapt o răzbunare a primarului pentru că Fundația îl susține pe Virgil Pîrvulescu pentru câștigarea unui mandat de primar chiar la Primăria Râmnicu Vâlcea, instituție acaparată de Gutău agent imobiliar – pe persoană fizică.

Pentru că situația am prezentat-o detaliat într-un articol la vremea adoptării proiectului de hotărâre și pentru a nu lungi textul, atașăm acestui articol documentele publice emise de cele două instituții, cât și link-ul către articolul publicat. Cine dorește cu adevărat să înțeleagă speța și să vadă cum angajații Primăriei Râmnicu Vâlcea întocmesc proiecte de hotărâri la ordinul lui Gutău, fără a avea curajul să-i spună că face un abuz procedând astfel, pentru că ceea ce li se cere să facă este cu încălcarea legislației în vigoare și nu numai, poate studia documentele atașate care sunt extrem de ușor de înțeles.

Tot ceea ce se întâmplă în Primărie la ora actuală – abuz administrativ și încălcarea Legii – are loc cu concursul tuturor angajaților, șefilor de serviciu, juriștilor și directorilor de departamente care întocmesc și avizează proiecte de hotărâri cu încălcarea legii, pentru că toți au ajuns preșul unui infractor dovedit care face legea în municipiu și speră, în curând, și în stațiunile județului, dar despre asta în alte articole.

Concluzia?

Totuși, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare vedem că cele două documente numite – „adresa Instituției Prefectului Vâlcea” și respectiv „Plângere prealabilă”, sunt atașate ca simple documente de informare care nu se vor supune votului CL, deci nu un proiect de hotărâre de anulare a HCL 154/2020. În consecință, Prefectura se va adresa instanței de contencios administrativ, pentru că revocarea unui act administrativ se face tot printr-un proiect de hotărâre care trebuie aprobat de CL.

PER și PSD se comportă, la ora actuală, ca și cum toată suflarea Vâlcii se coalizează împotriva lor, ieșind public să spună, prin graiul infractorului, că „îi voi zdrobi”. Nimic mai adevărat! Stimabililor, nu suntem „colonia nuci”, suntem cei care am dorit să se respecte niște regului, niște legi, de către voi cei care vremelnic vă aflați în fruntea municipiului și județului. Am cerut sau vă cerem așa mult? Nu ne puteți plăti pe toți, înțelegeți? Atât timp cât noi, mulți, v-am cerut doar să respectați legea, tot noi vă transmitem și vechiul proverb românesc: „când doi îți spun că ești beat, du-te și te culcă!”

9._Plangere_prealabila_impotriva_HCL_154_din_2020

8._Adresa_Institutiei_Prefectului_Judetul_Valcea_nr.9069_din_28.07.2020

PE ACELAȘI SUBIECT MAI PUTEȚI CITI

Adevăratul Gutău – răzbunător, infractor, manipulator. Pentru el LEGEA este de formă !

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.